Με γκολ κόντρα στην ροή του ματς ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 1-0 της Ερμιονίδας και έμεινε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον έκτο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι -που παραμένουν χωρίς βαθμό στο Κύπελλο- μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Καραδέμητρο να χάνει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του ματς.

Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο παίκτης της Ερμιονίδας έστειλε δύο φορές τη μπάλα στο δοκάρι – στο 32’ και στο 37’- χωρίς να καταφέρει να μετατρέψει την κυριαρχία της ομάδας του σε γκολ.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να «ξυπνάει» και να ανεβάζει στροφές σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο.

Αυτό που δεν κατάφερε σε όλο το ματς η Ερμιονίδα όμως, κατάφερε ο Βάντερσον στο 87’. Με ωραία ατομική προσπάθεια, έπιασε το σουτ και «πλήγωσε» την εστία των γηπεδούχων, παίρνοντας πολύτιμο τρίποντο για την συνέχεια του Κυπέλλου.

Μετά τη σημερινή νίκη, η Ερμιονίδα αποκλείστηκε οριστικά απ’ τη συνέχεια, ενώ ο Απόλλων θα δώσει μάχη με τον Εργοτέλη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που θα οδηγήσει στους «16».

Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα αντιμετωπίσει την (σχεδόν) αδιάφορη Βέροια -που έχει ήδη «κλειδώσει» μια θέση στην επόμενη φάση και παίζει μόνο για την πρώτη θέση που δίνει πλεονέκτημα στην κλήρωση- και θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία, ενώ με νίκη θα κατακτήσει και την προνομιούχα πρώτη θέση. Ο Εργοτέλης από την άλλη θέλει νίκη κόντρα στην Ερμιονίδα και ήττα του Απόλλωνα της για να πάρει την δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16».

Αναλυτικά, η δεύτερη αγωνιστική:

Τετάρτη 29/10
Εργοτέλης – Βέροια 0-2
(10′ Βεργώνης, 65′ Μπαργκάν)

Πέμπτη 30/10
Ερμιονίδα – Απόλλων Σμύρνης 0-1
(87′ Βάντερσον)

Η βαθμολογία:

1. Βέροια 6
2. Απόλλων Σμύρνης 4
3. Εργοτέλης 1
4. Ερμιονίδα 0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:
Ερμιονίδα – Εργοτέλης
Βέροια – Απόλλων Σμύρνης

Πηγή: Sport-fm.gr