Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να απελευθερωθεί ψυχολογικά και να βρει το δρόμο του, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Αϊντχόφεν.

«Είναι το τρίτο ματς των ομίλων και μετά από δύο ήττες για μας τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται δύσκολα. Η PSV είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι πολύ γρήγορη, με νέους παίκτες και παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικά αυτά τα ματς για να δούμε το επίπεδο που βρίσκονται τα δικά μας νέα παιδιά για να ξέρουμε πού πρέπει να εστιάσουμε για να βελτιωθούμε. Αποκτήσαμε εμπειρίες και θέλουμε να συνεχίσουμε για να γινόμαστε καλύτεροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Μετά από μια ήττα πάντα υπάρχει προβληματισμός, αλλά στην ομάδα υπάρχει πλάνο και κοιτάμε την εξέλιξη της ομάδας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο η ομάδα να γίνεται καλύτερη», δήλωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Σε ερώτηση για το αν πρώτο μέλημα της ομάδας του θα είναι να νικήσει ή να μη χάσει, απάντησε:
«Θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Για μας στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε».

Όσο για το αν θα χρησιμοποιήσει νέα παιδιά προφυλάσσοντας πιο έμπειρους παίκτες εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είπε: «Αυτό θα το δούμε αύριο. Για μας έχει σημασία η εξέλιξη των νέων παιδιών. Έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες και στόχος μας είναι να παίζουν και να γίνονται καλύτεροι».

Ερωτηθείς πού αποδίδει τις κακές εμφανίσεις της ομάδας του, απάντησε: «Για μας σημαντικό είναι το παιχνίδι της Πέμπτης. Σαν παιχνίδι δεν παίζουμε άσχημα, έχουμε το πλάνο μας και κινούμαστε πάνω σε αυτό. Χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα για την ψυχολογία της ομάδας. Είμαστε κοντά, σίγουρα είμαστε και άτυχοι σε κάποια ματς, αλλά πρέπει να κυνηγάμε την τύχη μας και να έχουμε μεγαλύτερη προσήλωση στο παιχνίδι μας, γιατί σε νεκρές στιγμές πληρώνεις τα λάθη σου κι εμείς τα έχουμε πληρώσει αρκετά».

Για το αν το ματς έχει ιδιαιτερότητες για τον ίδιο λόγο των δεσμών του με την Ολλανδία, είπε:
«Θα απαντήσω ξερά… Όχι, είναι ένα ματς σαν όλα τα υπόλοιπα για μένα».

Σχετικά με τις διαφορές που εντοπίζει μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας λόγω της εμπειρίας του και στις δύο χώρες, είπε:
«Η θέση του προπονητή στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία είναι τελείως διαφορετική. Αυτό που τόλμησε ο Παναθηναϊκός πέρσι με νέα παιδιά, είναι κάτι σπάνιο στην Ελλάδα, ενώ στην Ολλανδία το εφαρμόζουν τακτικά. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστείς στη διαφορετικότητα της κουλτούρας. Στην Ελλάδα οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές. Η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα, αλλά είμαστε πολύ ανυπόμονοι σαν λαός κι αυτό για τους προπονητές είναι μειονέκτημα. Το σημαντικό είναι πως έχουμε ένα σαφές πλάνο και στόχος μας είναι να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι».

Πηγή: Sport-fm.gr