Ιδιαίτερα σημαντική και ιστορική χαρακτήρισε ο Γιώργος Μακρής τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος μέσος ανέλυσε την εικόνα της χθεσινής αναμέτρησης, σημειώνοντας στο Novasport fm ότι οι Κρητικοί αιφνιδίασαν το «τριφύλλι», εξαιτίας της αλλαγής του συστήματος που προχώρησε ο Τζενάρο Γκατούζο.

Μάλιστα, ο έμπειρος χαφ υποκλίθηκε στον Ιταλό τεχνικό, τον οποίο εξήρε για τις προπονητικές του ικανότητες και σαν άνθρωπο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μακρής

Για το τι έγινε με την επιστροφή του ΟΦΗ στην Κρήτη

«Ήταν απίστευτες στιγμές. Το χάρηκε ο κόσμος και εμείς. Ήταν μεγάλη νίκη για εμάς».

Για τη επί του Παναθηναϊκού:

«Λόγω της τακτικής, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και δεν ήταν επικίνδυνος. Αν ήμασταν πιο ήρεμοι στις αντεπιθέσεις, θα είχαμε πετύχει και άλλο γκολ. Οι εντολές ήταν συγκεκριμένες. Σε κάθε κόρνερ εγώ προωθούμαι, ο προπονητής μας δίνει την αυτοπεποίθηση να παίζουμε ελεύθερα ποδόσφαιρο και νομίζω ότι μας βγήκε σε καλό. Φαίνεται εύκολο, αλλά μπορεί να χαθεί το ίδιο εύκολα. Δόξα τω Θεώ μπήκε σωστά το πόδι μου και έφτασε η μπάλα στα δίχτυα».

Για τη διάταξη των Κρητικών στο χθεσινό ματς:

«Ο προπονητής έκρινε ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό το σύστημα. Νομίζω ότι είδαμε ότι οι αντίπαλοι μας διάβαζαν στο σύστημα που παίζαμε και δουλέψαμε αρκετά για αυτό το παιχνίδι και αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό».

Για την προσπάθεια ορισμένων να πέφτουν στο γήπεδο και την αντίδραση του Γκατούζο:

«Σε κανέναν δεν αρέσουν αυτά τα πράγματα. Και ο Παναθηναϊκός να κέρδιζε, το ίδιο θα έκανε. Θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το πάρει. Δεν είναι καλό να ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα. Δεν θεωρώ ότι ήταν σωστό και δεν θέλω να ασχοληθούμε ξανά στο μέλλον με κάτι τέτοιο. Η ομάδα μας κέρδισε κάρτες και τα φάουλ ήταν συνεχόμενα».

Για τη συνεργασία του με τον Τζενάρο Γκατούζο

«Είναι εργασιομανής και απίστευτος χαρακτήρας από όλες τις απόψεις. Δεν το συζητώ για τακτική και άλλες λεπτομέρειες. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Σαν άνθρωπος είναι πάρα πολύ καλός».

Για την εικόνα που σχημάτισε για τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός στηριζόταν και πέρσι πολύ στον Μπεργκ και η έλλειψή του είναι εμφανής. Τώρα εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδας και δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για τον Παναθηναϊκό».

Για τον ρόλο του στο γήπεδο:

«Σε όλους αρέσουν να δημιουργούν και να σκοράρουν. Καλείται και κάποιος να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να κερδίζει η ομάδα. Όποια δουλειά χρειαστεί, εμείς θα την κάνουμε».

Πηγή: sport-fm.gr