Την άποψη πως το ρόστερ του Ολυμπιακού ενισχύθηκε με γνώμονα το καλό της ομάδας και σε συνδυασμό με την εμπειρία που απεκόμισαν πέρυσι αρκετοί παίκτες θα παρουσιαστεί καλύτερος τη νέα σεζόν, εξέφρασε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», μίλησε στην Sportday για το τι πρέπει να αποφύγει η ομάδα ώστε να μην επαναληφθεί η περυσινή αποτυχημένη σεζόν, τις νέες προσθήκες, τον εαυτό του, αλλά και το προσεχές ντέρμπι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης τι είπε για τον Κώστα Παπανικολάου και τη μεταγραφή του στους Χιούστον Ρόκετς, αλλά και την συνάντηση που θα έχει προσεχώς με τον κουμπάρο του, Νίκο Ζήση, στο φιλικό του Σαββάτου (4/10) με την Ούνιξ Καζάν στο Ρέθυμνο.

Τι είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

– τις προσδοκίες του για τη νέα χρονιά:

«Το σημαντικότερο είναι να έχουμε υγεία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Έγιναν κάποιες προσθήκες με γνώμονα το καλό της ομάδας, ώστε να βάλουμε στο παιχνίδι μας κάποια πράγματα που έλειψαν πέρυσι και μας στέρησαν τους τίτλους και τη πρόκριση στο Final Four. Πιστεύω πως θα βρούμε τους αυτοματισμούς μας, τους ρόλους και τη “χημεία” μας, για να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν».

– το αν στόχος είναι η ομάδα να παίξει ακόμα πιο γρήγορο:

«Ο τρόπος και ιδιοσυγκρασία της ομάδας είναι να παίζει γρήγορο μπάσκετ και να επιδιώκει καλάθια στον αιφνιδιασμό. Πιστεύω πως έχουμε περισσότερη εμπειρία σε σχέση με πέρυσι για την Ευρωλίγκα. Θα μας βοηθήσει σημαντικά και το ότι τα παιδιά που πέρυσι έπαιξαν για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο, έχουν μάθει καλύτερα τις απαιτήσεις».

– το ντέρμπι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό:

«Απουσίες έχουμε και εμείς και πολύ σημαντικές όπως είναι του Ιωάννη (σ.σ. Παπαπέτρου) και του Τρεμέλ (σ.σ. Ντάρντεν). Μη ξεχνάμε πως και εμείς πέρυσι στην ίδια κατάσταση με τον Παναθηναϊκό ήμασταν. Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και νέα παιδιά. Οι ομάδες αλλάζουν χρονιά με τη χρονιά, λόγω και της κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα. Εμείς το κάναμε σε τεράστιο βαθμό το 2011, ο Παναθηναϊκός το κάνει φέτος για τους δικούς του λόγους. Εμείς κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Δε μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο αντίπαλος, αλλά εμείς».

Πηγή: sport-fm.gr