«Κατά την διάρκεια του αγώνα, έγινα δέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς από κάποιους οπαδούς της Σπαρτάκ στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο άκουσα καθαρά κραυγές μαϊμούς, οι οποίες ήταν για εμένα και δεν έγινε μόνο μια φορά. Έγινε από ένα μεγάλο γκρουπ ανθρώπων. Έγινε τουλάχιστον άλλες δυο φορές, στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και κατά την διάρκεια των καθυστερήσεων. Το παίρνω αυτό ως προσωπική προσβολή για εμένα και τον σύλλογο μου. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο και οι δυνάμεις του ποδοσφαίρου πρέπει να κάνουν κάτι για να πολεμήσουν τα κρούσματα φυλετικού μίσους», δήλωσε ο Χουλκ στην ρωσική «Express».

Ο υπεύθυνος της πειθαρχικής επιτροπής της ρωσικής ένωσης ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε το περιστατικό, αποκαλύπτωντας ότι υπάρχει βίντεο.

«Έχουμε βίντεο του αγώνα και στο 24′ και στο 45′ ακούγονται κραυγές μαϊμούς, που έχουν στόχο τον Χουλκ», δήλωσε ο Αρτούρ Γκριγκοριάτς με την απόφαση για το συμβάν να ανακοινώνεται εντός της ημέρας.

Αυτό είναι το δεύτερο ρατσιστικό περιστατικό που συμβαίνει στο ρωσικό πρωτάθλημα μέσα σε λίγες ημέρες, αφού είχε προηγηθεί αυτό με τον αμυντικό της Ντιναμό Μόσχας, Κρίστοφερ Σάμπα.

Πηγή: gazzetta.gr