Για τα πάντα τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Σταύρος Αδαμίδης, στέλνοντας μηνύματα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και δείχνοντας την οργή του για μερίδα του Τύπου.

Ο Αδαμίδης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για θέματα που αφορούν την Ένωση αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κάλεσε τους Μαρινάκη και Πατέρα να πάνε στον εισαγγελέα αν έχουν στοιχεία ότι τα προηγούμενα πρωταθλήματα ήταν βρώμικα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ΑΕΚ έχει και έννομο συμφέρον αν αποδειχθεί ότι δεν κρίνονταν όλα στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε ότι θα γίνεται κριτική στον Μαρινάκη όσο δεν συμπεριφέρεται σωστά ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, ενώ έδειξε την οργή του για το γεγονός ότι μερίδα του Τύπου έκανε λόγο για συνεταιράκια, αναφερόμενος στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι ο κόσμος ξέρει ποιοι είναι λαγοί και συνεταιράκια και συμπληρώνοντας ότι η Ένωση θα φωνάζει όποτε το κρίνει απαραίτητο, είτε αρέσει είτε όχι στους άλλους.

Ο Αδαμίδης είπε αρκετές φορές ότι οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι πρωτάθλημα των δύο, επανέλαβε ότι θα πρέπει Μαρινάκης και Πατέρας να πάνε στον εισαγγελέα.

Στα… εσωτερικά θέματα της ΑΕΚ είπε πως μέσα στον Δεκέμβριο θα τελειώσουν όλα, θετικά ή αρνητικά, σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια των Τζιμπούρ, Μπλάνκο και Σκόκο (αναρωτήθηκε μάλιστα για τα σχετικά πρωτοσέλιδα πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ).

Έδειξε αισιόδοξος για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν έχει γίνει συζήτηση με τον Μανόλο Χιμένεθ για τα μεταγραφικά, δεσμεύθηκε πως ο κόσμος της ΑΕΚ θα μάθει τα πάντα για τον διαχειριστικό έλεγχο και τόνισε πως η διοίκηση του θα δουλέψει σκληρά για να τα βγάλει πέρα παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν λόγω των… προκατόχων.

Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Αδαμίδης

Για όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στη Σούπερ Λίγκα: «Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες είναι τραγελαφικά και δεν τιμούν παράγοντες και παραγοντίσκους που δήθεν κόπτονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό παίρνουν μέρος και κάποιοι… δημοσιογράφοι δήθεν αντικειμενικοί με πρασινικόκκινες αποχρώσεις. Η ΑΕΚ έχει διοίκηση και θα λέει την άποψη της είτε αρέσει είτε όχι».

Για τα όσα λένε και γράφουν κάποιοι για την ΑΕΚ: «Δεν επηρεάζεται η διοίκηση από εξώφυλλα, οπισθόφυλλα και απειλές. Τη Δευτέρα η ΑΕΚ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, μιας επιστολή στοιχειοθετημένη για όσα κάνει. Από πού κι ως πού μια επιστολή στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, μια επιστολή στοιχειοθετημένη, αποτελεί επικοινωνιακό τρικ; Επιστρέφω και στις δύο ομάδες τα ανέκδοτα για λαγούς και συνεταιράκια. Στο Δ.Σ. κάλεσα τον Μαρινάκη να ασκήσει τα καθήκοντα του αμερόληπτα. Κι επειδή οι ΑΕΚτζήδες είμαστε δίκαιοι, αναγνώρισα και κάποια πράγματα που ο Μαρινάκης κάνει πολύ καλά».

Για την παραδοχή του Μπέου ότι και ο ίδιος κατεβαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών: «Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Μπέος. Με ενδιαφέρει η κριτική που ασκείται από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ. Η επιστολή αναφέρεται σε μια σειρά από ενέργειες. Ο Μαρινάκης πήγε στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Δεν είχε καμία δουλειά στα αποδυτήρια των διαιτητών για να τους κάνει εκείνη την ώρα παράπονα».

Για την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας: «Υπήρξαν φωνές και εντάσεις στο Δ.Σ. και στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε να ρίξουμε τους τόνους, να βγούμε ενωτικά προς τα έξω και την επόμενη μέρα όλες οι εφημερίδες κράτησαν χαμηλούς τόνους, εκτός από δύο που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Οι οπαδικές εφημερίδες της ΑΕΚ βγήκαν την επόμενη μέρα, προς τιμήν τους, ενωτικά και με χαμηλούς τόνους. Τα πρωτοσέλιδα του Ολυμπιακού βγήκαν επιθετικά, κέρδισε ο Μαρινάκης κλπ…».

Για το αν τηρούνται όσα συμφωνούνται στη Σούπερ Λίγκα: «Εμείς κάναμε αυτό που συμφωνήσαμε, κρατήσαμε τον λόγο μας και βγήκαμε ενωτικά. Τίποτα δεν τηρείται πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό διάλυση και αυτό φαίνεται. Εμείς ως μόνη ομάδα που ορθώνει ανάστημα κρίνει και τους άλλους δύο και οι δημοσιογράφοι μας λένε γραφικούς. Δεν είμαστε. Από πότε η λογική και η κριτική είναι χαρακτηριστικά γραφικών; Γραφικοί είναι αυτοί που βρίζουν και μιλάνε για βρώμικα πρωταθλήματα».

Για όσα είπαν οι παράγοντες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού για τα προηγούμενα πρωταθλήματα: «Είπα σε Πατέρα και Μαρινάκη ότι αν έχουν αποδείξεις για βρώμικα πρωταθλήματα πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα. Το είπα και σήμερα το πρωί στον Μαρινάκη. Οπωσδήποτε όλοι έχουμε κάποιες ενδείξεις. Οι ενδείξεις από τις αποδείξεις απέχουν. Όποιος έχει στοιχεία ότι τα πρωταθλήματα δεν ήταν καθαρά, να τα δώσει στον εισαγγελέα. Εγώ μίλησα με τον Σιμιτζόγλου και του είπα να καλέσει όποιον κρίνει ότι πρέπει να καλέσει. Ή θα καθαρίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα μείνουμε στην ίδια κατάσταση. Η ΑΕΚ καλεί Πατέρα και Μαρινάκη να κάνουν το ίδιο. Εχω πει και στους δύο αν έχουν στοιχεία, επειδή η ΑΕΚ έχει έννομο συμφέρον αν τα πρωταθλήματα δεν ήταν καθαρά, να πάνε στον εισαγγελέα. Βεβαίως και θα τους ζητήσω να τα πουν όλα. Η ΑΕΚ θέλει να πάνε όλα στον εισαγγελέα και να εξηγήσει ο καθένας όλα όσα είπε. Εμείς ασκήσαμε κριτική αλλά δε θέσαμε θέμα εμπιστοσύνης προς τον Μαρινάκη. Σκοπός μας ήταν να ασκήσουμε προειδοποιητική κριτική και αν κρίνουμε ότι οι ενέργειες σου δείχνουν ότι δεν αλλάζεις συμπεριφορά, θα θέσουμε θέμα αλλαγής ακόμη κι αν είμαστε οι μόνοι που θα ψηφίσουμε υπέρ της αλλαγής προέδρου».

Για το γεγονός ότι κάποιοι τον κατηγορούν επειδή δεν είναι ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ: «Εχω στην κατοχή μου μετοχές της ΑΕΚ, έχω την πλήρη εμπιστοσύνη των δύο μεγαλομετόχων, το Δ.Σ. έχει την εμπιστοσύνη των μεγαλομετόχων, έχουμε τη δυνατότητα να χειριστούμε όλα τα θέματα εν λευκώ και θα κάνουμε ό,τι κρίνουμε σωστό για το συμφέρον της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να μιλάει και να κάνει κριτική. Δεν κατάλαβα, είναι πρωτάθλημα για δύο».

Για το αν ο ίδιος έχει κάνει λάθη: «Κατά τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας είπα ότι έκανα κι εγώ λάθη. Για τη συμπεριφορά μου στον Κουκουλάκη δε ζητάω συγγνώμη από κανέναν. Οταν βλέπω να μην παίρνουμε τέσσερα πέναλτι, θα βγω και θα φωνάξω. Δε δέχομαι να ωρύονται όλοι όταν έχουν αντικειμενικές διαιτησίες. Εκανα κι εγώ λάθη αλλά δεν απολογούμαι για την συμπεριφορά μου με τον Κουκουλάκη».

Για το πού βαδίζει το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα καταρρέει, χάνει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του, ειδικά όταν υπάρχουν κατηγορίες και δεν στοιχειοθετούνται. Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Πώς θα πάω εγώ στους χορηγούς για να αυξήσουν τις χορηγίες όταν παραδεχόμαστε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό; Τι να έρθει να δει ο άλλος στο γήπεδο; Θέλω να ελπίζω ότι θα σπάσει το απόστημα. Εμείς το έχουμε καταλάβει και ελπίζω να το καταλάβουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι πρωτάθλημα για δύο. Η ΑΕΚ δε φοβάται τίποτα. Είμαστε εδώ και θα φωνάζουμε ότι δε θέλουμε βρώμικο πρωτάθλημα. Πρέπει να καταλάβουν οι άλλοι δύο ότι δεν είναι πρωτάθλημα για δύο. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες με τεράστια δυναμική που θέλουν το πρωτάθλημα να κρίνεται στο γήπεδο».

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας Goal: «Μίλησα με τον Μαρινάκη το πρωί για το δημοσίευμα στο Goal, μου είπε ότι αυτά δε διαρρέουν από τον Ολυμπιακό και όσοι με ξέρουν, ξέρουν πώς θα απαντούσα αν μου έλεγε κάτι τέτοιο. Προς τιμήν του, ο Μαρινάκης μου τηλεφώνησε το πρωί και μου είπε ότι θα στείλει εξώδικο».

Για όσα έχει πετύχει ως τώρα στην ΑΕΚ: «Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολη, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση και να λύσουμε προβλήματα που δημιούργησαν οι προκάτοχοι μας. Θα κάνουμε κι εμείς λάθη αλλά τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην περίοδο της χειρότερης κρίσης. Τη Δευτέρα μπαίνουμε στο νέο προπονητικό κέντρο, προχωράμε για το γήπεδο στήνοντας την ομάδα που θα τρέξει το όλο project, τα μηνύματα από τη κυβέρνηση είναι πολύ θετικά και το γήπεδο είναι το μόνο που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ΑΕΚ τα επόμενα 50 χρόνια. Αυτή τη στιγμή παραλαμβάνουμε δύο γήπεδα στα Σπάτα, στους επόμενους τρεις μήνες θα παραλάβουμε και το τρίτο που θα χρησιμοποιεί η β ομάδα που θα προπονείται την ίδια ώρα με την πρώτη για να τους βλέπει ο Χιμένεθ και πολύ σύντομα θα έχουμε και τα άλλα γήπεδα που προβλέπονται στη β και γ φάση του προπονητικού».

Για τις ανανεώσεις συμβολαίων των Τζιμπούρ, Σκόκο, Μπλάνκο: «Η πολιτική μας στο θέμα των ανανεώσεων δεν επηρεάζεται από τα πρωτοσέλιδα. Τα χθεσινά ήταν συντονισμένα και τουλάχιστον περίεργα πριν από έναν αγώνα όπως αυτός με τον ΠΑΟΚ. Με τον Τζιμπούρ έχουμε συμφωνήσει και θέλει να υπογράψουμε μετά τις υποχρεώσεις του επόμενου μήνα. Μέσα στον Δεκέμβριο θα τελειώσουν και τα τρία θέματα θετικά ή αρνητικά. Και οι τρεις θέλουν να μείνουν αλλά εγώ δε θα βάλω την υπογραφή μου σε συμβόλαιο για τεράστιες αμοιβές που θα πληρώνουν οι επόμενες διοικήσεις. Πιστεύω ότι οι προτάσεις μας είναι πολύ καλές και όλα θα τελειώσουν τον Δεκέμβριο. Εμείς δεν ήρθαμε για να γράψουμε ιστορία αλλά για να συνεχίσουμε την τεράστια ιστορία της ΑΕΚ».

Για τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς άλλες ομάδες: «Η ΑΕΚ τουλάχιστον από τότε που ανέλαβα εγώ έχει δώσει γύρω στις 900.000 ευρώ στον Πανιώνιο. Μιλάμε για τεράστιο ποσό για τις μεταγραφές του Ράφικ και του Μάκου. Υπάρχει άλλη μία δόση εντός του μήνα για τον Ράφικ και θα τη δώσουμε. Δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό:
«Σχεδιασμός υπάρχει πολύ συγκεκριμένος, έχουμε στήσει το τμήμα σκάουτινγκ από την αρχή. Με τον Χιμένεθ δε συζητήσαμε για μεταγραφές. Τα οικονομικά, όχι μόνο τα δικά μας, είναι πολύ περιορισμένα, δεν έχουμε πουλήσει κανέναν παίκτη και όταν έρθει η ώρα να μιλήσουμε με τον Χιμένεθ θα δούμε τις δυνατότητες μας και θα πράξουμε ανάλογα. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τον Χιμένεθ και δεν έχουμε κάνει συζήτηση για μεταγραφές».

Για τον διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ: «Ο διαχειριστικός έλεγχος έχει αργήσει υπερβολικά πολύ. Είχαμε πει εξ αρχής ότι θα γίνει αυτός ο έλεγχος. Είναι μια επίπονη διαδικασία, έχει πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι θέλαμε, δεν επεμβαίνουμε στο έργο των ορκωτών λογιστών. Δεν μας έχει δοθεί μια σαφή εικόνα, δεν μπορούμε να επέμβουμε στο έργο τους. Οταν πάρουμε το πόρισμα θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου και ο κόσμος θα μάθει πόσα λεφτά μπήκαν στην ΑΕΚ και πόσα μπήκαν. Σε 3-4 εβδομάδες θα έχουμε πάρει το πόρισμα. Το λογιστήριο της ΑΕΚ δε βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο κόσμος να ξέρει ότι θα μάθει τα πάντα για το πού πήγαν τα χρήματα των φιλάθλων και των μετόχων».

Για το νέο γήπεδο: «Τα μόνα μηνύματα που έχουμε από την κυβέρνηση είναι ότι είναι πολύ θετικοί για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από εδώ και στο εξής χρειάζονται έργα ανάπτυξης για να βγει η οικονομία από το τέλμα και το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια θα είναι έργο ανάπτυξης. Θα ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους, με ανοιχτές συζητήσεις, πόσο σημαντικό είναι να γίνει το γήπεδο ξανά εκεί. Πιστεύω το έχουν καταλάβει και οι κάτοικοι της περιοχής πλέον».

Για την προσπάθεια ανεύρεσης χρημάτων για το γήπεδο: «Δε θα σας πω πού βρισκόμαστε στη διαδικασία για την ανεύρεση χρημάτων για το γήπεδο. Ο Γκούμας και ο Χατζηιωάννου έφυγαν με εξαιρετικό τρόπο από την ΑΕΚ, έδωσαν πολλά χρήματα και η στάση τους ήταν σωστή. Εχουν αποχωρήσει και δεν υπάρχει καμία συζήτηση, αν και θα ήταν ευχής έργον, για επαναδραστηριοποίηση τους».

Για το πώς μπορεί μια ομάδα που αδικείται να διαμαρτυρηθεί: «Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για μια ομάδα αν αδικείται. Αυτό γίνεται φέτος σε ένα μεγάλο βαθμό. Ο Κουκουλάκης δεν έχει σφυρίξει ξανά μετά το ΑΕΚ-Αστέρας. Ο Πιλάβιος κάνει πολλά λάθη αλλά πιστεύω ότι έχει αγνές προθέσεις. Πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικές τιμωρίες. Δε γίνεται ο Σταθόπουλος που ήταν στο Ηρακλής-Ολυμπιακός να παραμένει στο ψυγείο επειδή απλά διαμαρτυρήθηκε ο Ολυμπιακός, αν και όλοι μίλησαν για καλή διαιτησία. Ο Κάκος την έχει σφάξει την ΑΕΚ στο παρελθόν αλλά δεν μπορούμε να μην λέμε ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής. Εγώ έχω την ψυχραιμία για να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση οι παράγοντες, ρωτήστε και τους άλλους αν την έχουν. Εγώ θεωρώ ότι είναι καλή λύση οι έξι διαιτητές από του χρόνου ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα πιστεύουμε οι περισσότεροι ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και όχι από δόλο».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει στη Ριζούπολη: «Η εικόνα της Ριζούπολης στο ματς με τις Σέρρες ήταν πολύ καλή. Ηταν πολύ καλή έδρα αλλά δυστυχώς η ΑΕΚ, για οικονομικούς αλλά και άλλους λόγους, δεν μπορεί να πάει τώρα στη Ριζούπολη».

Για τις κατηγορίες κατά της ΑΕΚ από μερίδα του Τύπου: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ξανά σε όσους μας κατηγορούν ότι είμαστε συνεταιράκια με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, ότι αυτό μας εξοργίζει. Οπως μας εξοργίζει και η στάση κάποιων και καλά αντικειμενικών δημοσιογράφων ότι όταν προηγούμαστε των άλλων δύο μας λένε λαγούς, όταν ακολουθούμε ότι είμαστες συνεταιράκια. Εμείς δε φοβόμαστε. Ξέρουν όλοι ποιοι είναι λαγοί και ποιοι όχι. Ξέρουν όλοι ποιοι είναι συνεταιράκια και ποιοι όχι. Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει έγκριτους νομικούς, έγκριτους επιχειρηματίες, δε χρειαζόμαστε τη στήριξη κανενός. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία φιλία με άλλους προέδρους, είμαι εδώ για να κάνουμε το καλύτερο για την ΑΕΚ».

Για τις απειλές που δέχεται: «Εχω συνοδεία. Απειλές δέχομαι άμεσες και έμμεσες. Δεν με αγγίζουν. Είμαι εδώ για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της ΑΕΚ και οι απειλές με αφήνουν αδιάφορο. Οταν φύγω από την ΑΕΚ δύο πράγματα δε θα μπορούν να μας προσάψουν. Οτι είμαστε λαμόγια και κλέψαμε την ΑΕΚ και ότι δε δουλέψαμε σκληρά. Να ξέρει ο κόσμος ότι δεν έχουμε εξαρτήσεις από κανέναν».

Πηγή: gazzetta.gr