Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 της Ρουμανίας.

Η Τελτσίδου σημείωσε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Νίκησε την Κέιτι-Τζεμίνα Γέατς Μπράουν από τη Μ. Βρετανία και ηττήθηκε στο προκριματικό γκρουπ από την Ρωσίδα (ελληνικής καταγωγής) Ντιάνα Ντζιγκάρος.

Η τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο για την Τελτσίδου ήρθε στα ματς της «δεύτερης» ευκαιρίας. Νίκησε την Κροάτισα Μπούγκα Κόβατς ενώ στον τελικό των ρεπεσάζ έκαμψε την αντίσταση και της Μαγκνταλένα Κρσάκοβα από την Αυστρία.

Η νεαρή αθλήτρια του ΕΟΣ Αχαρνών βρίσκεται στο νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη των νεανίδων και αποτελεί την ελπίδα του ελληνικού γυναικείου τζούντο.

Επίσης έχει κατακτήσει τρία ακόμη μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα, σε Θεσσαλονίκη (χρυσό), Λα Κορούνια (χρυσό) και Πράγα (ασημένιο).

Νωρίτερα, μέσα στον μήνα είχε κατακτήσει την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Μπρατισλάβας.

Οι δηλώσεις της μετά τη μεγάλη επιτυχία:

«Το έψαχνα εδώ και καιρό αυτό το μετάλλιο. Ήρθε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Ρουμανίας, το οποίο θεωρώ είναι μια καλή αρχή. Ελπίζω ότι του χρόνου, στην αντίστοιχη διοργάνωση, θα μπορέσω να είμαι στην κορυφή. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για ότι μου προσφέρει, αλλά και τους δύο προπονητές μου, τον Νίκο Ηλιάδη και τον Ντούρου Γκόγκουα γιατί χωρίς αυτούς δε θα βρισκόμουν σήμερα εδώ. Η ήττα από την Ντζιγκάρος ήταν μια άτυχη στιγμή, η οποία μου στέρησε το δικαίωμα να φτάσω ακόμη πιο ψηλά», είπε αρχικά από το Βουκουρέστι η Ελληνίδα τζουντόκα και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι προπονούμαι στο εξωτερικό με όλα τα μεγάλα ονόματα του ανδρικού ελληνικού τζούντο, τον Ηλία Ηλιάδη, τον Γιώργο Αζωίδη, τον Αλέξη Ντανατσίδη, τον Ρομάν Μουστόπουλο και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, με βοήθησε σημαντικά για να βρίσκομαι σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ένα μέρος του μεταλλίου ανήκει και σε αυτούς όπως και στους ανθρώπους που στέκονται δίπλα μου σε αυτήν την προσπάθεια. Μπορώ να βρεθώ ακόμη πιο ψηλά και αυτό θα το δείτε στο άμεσο μέλλον. Μακάρι η ακόμη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου να έρθει τους επόμενους μήνες, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μαϊάμι».

Πηγή: sport-fm.gr