Nα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τις οπαδικές προτιμήσεις των Ιταλών, επιχείρησε έρευνα που παρουσιάζουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Οι ερωτήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στο ποια ομάδα υποστηρίζει κάποιος αλλά και στο ποια μισεί ενώ στην έρευνα μπήκε και ο Αντόνιο Κόντε, με τις εταιρίες να θέλουν να μάθουν τι ποσοστό εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του υπάρχει από τους τιφόζι, τώρα που ανέλαβε την εθνική Ιταλίας.

Σε ό,τι αφορά, για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, τους οπαδούς της κάθε ομάδας, η Γιουβέντους είναι στην 1η θέση έχοντας το 31% των Ιταλών, με την Ιντερ στη 2η θέση με 18% και την Μίλαν στην 3η με 16%. Στην 4η θέση είναι η Νάπολι με 10%, στην 5η Ρόμα με 6%, ακολουθούν οι Φιορεντίνα και Λάτσιο που έχουν από 3% ενώ ένα ποσοστό 12% υποστηρίζει άλλες ομάδες.

Σχετικά με την πιο μισητή ιταλική ομάδα, αυτή είναι η Γιουβέντους που συγκέντρωσε το 28%, με την Ιντερ να ακολουθεί με 11% και την Μίλαν να είναι η τρίτη πιο μισητή με 6%. Συνολικά, πάντως, το ποσοστό των οπαδών που δήλωσε ότι δεν αγαπάει μόνο την ομάδα του αλλά μισεί και κάποια άλλη, έπεσε από το 56% στο 54%.

Στην ερώτηση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αντόνιο Κόντε και τα ποσοστά στήριξης που έχει από τους τιφόζι, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτοί που τον εμπιστεύονται περισσότερο είναι οι οπαδοί της… Μίλαν (!), με τους Γιουβεντίνους να είναι στη 2η θέση μαζί με τους Ναπολιτάνους.

Οι Ιταλοί οπαδοί δηλώνουν ότι ενημερώνονται για το ποδόσφαιρο σε ποσοστό 63% από την τηλεόραση και σε ποσοστό 46% από το ραδιόφωνο (που παρουσιάζει αύξηση κατά 11% αφού στην προηγούμενη έρευνα είχε συγκεντρώσει ποσοστό 35%), με τα ιταλικά ΜΜΕ να εστιάζουν τέλος -λόγω του ντέρμπι Μίλαν-Γιουβέντους- στις απαντήσεις των τιφόζι των «ροσονέρι» και «μπιανκονέρι» σχετικά με το ποιες ομάδες μισούν.

Τα αποτελέσματα λένε ότι οι Μιλανέζοι σε ποσοστό 70% μισούν την Γιουβέντους, με την Ιντερ να είναι στη 2η θέση πιο πίσω, σε αντίθεση με τους Γιουβεντίνους που σε ποσοστό 57% θεωρεί πιο μισητή ομάδα την Ιντερ, δίνοντας στην Μίλαν το ποσοστό του 22%.

Περισσότερα για το ιταλικό ποδόσφαιρο και τους οπαδούς στο tifosi.gr