Αναγνωρίζοντας ότι δεν περίμενε ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Παϊτίμ Κασάμι τόνισε ότι αυτό οφείλεται στο απότελεσμα της σκληρής δουλειάς και του γεγονότος ότι οι Πειραιώτες διαθέτουν ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ.

Ωστόσο, ο Ελβετός χαφ ανέλυσε τη σημασία της νίκης επί των πρωταθλητών Ισπανίας, λέγοντας «τέτοιες νίκες σε φέρνουν πιο κοντά στις μεγάλες ομάδες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στα «Παραπολιτικά»

Για τα ηγετικά του χαρακτηριστικά:

«Μου αρέσει να ενεργώ αρχηγικά, όχι για μένα, αλλά για την ομάδα. Κι αυτό το απέδειξα στο ματς με τον ΟΦΗ, όταν δεν σκόραρα για να δώσω την ευκαιρία στον Μήτρογλου για να χρισθεί σκόρερ. Με έχει βοηθήσει πολύ ο Μίτσελ, που με εμπιστεύεται, μου δίνει ελεύθερο ρόλο στην ομάδα και αισθάνομαι σημαντικό. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ζω για το ποδόσφαιρο και, παρότι είμαι άνθρωπος στη ζωή μου, μεταμορφώνομαι στο γήπεδο και αισθάνομαι σαν λιοντάρι. Δεν μου αρέσουν οι φασαρίες, έχω όμως πάθος και υπερασπίζομαι το συμφέρον των συμπαικτών μου και της ομάδας μου».

Για τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης:

«Ομολογώ πως δεν το περίμενα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα είναι πιθανά και μπορείς να κάνεις ηρωικά πράγματα. Κι εμείς πάντως, είμαστε μια πολύ ποιοτική ομάδα, με παίκτες όπως ο Ρομπέρτο, ο Αμπιντάλ, ο αρχηγός Μανιάτης, ο Αφελάι, ο Μήτρογλου και οι υπόλοιποι. Δεν ήταν δηλαδή κάτι απρόσμενο και τυχαίο και να ξέρετε πως τέτοιες νίκες σε φέρνουν πιο κοντά στις μεγάλες ομάδες. Μας βοήθησε, πάντως, ιδιαίτερα και ο κόσμος που ήταν θερμός και ενθουσιώδης από το πρώτο ως το τελευταίο».

Για τη σχέση του με τον Μήτρογλου:

«Τον γνώρισα στη Φούλαμ. Μου αρέσει ως χαρακτήρας, αλλά και ως παίκτης. Κάναμε καλή παρέα και ενθουσιάστηκα όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι ο σέντερ φορ τρέφεται με το γκολ, για αυτό και ήθελα να τον βοηθήσω να ξεμπλοκάρει, μετά από εννιά μήνες. Τα καταφέραμε στο πιο σημαντικό ματς».

Για την καθυστέρηση που υπήρξε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών του με τον Ολυμπιακό:

«Ήμουν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Υποβιβάσθηκε η Φούλαμ από πολλά χρόνια. Μαζί με τους φιλάθλους της έζησα εκπληκτικές στιγμές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποκλειστικά από την αποστολή της Ελβετίας για το Μουντιάλ. Ήθελα να κάνω διακοπές, να ξεκουραστώ, να πάρω τη σωστή απόφαση. Συναντήθηκα τη μέρα των γενεθλίων μου, 2 Ιουνίου, με τους κυρίους Μαρινάκη και Βρέντζο. Μετά πήγα διακοπές στη Μύκονο και στη Νότια Γαλλία. Ομολογώ πως δεν ήθελα να φύγω από την αγγλική λίγκα, που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Με έπεισε όμως ο Μίτσελ, που μου έδειξε εμπιστοσύνη. Από τότε εστίασα στον Ολυμπιακό, είδα ότι είναι τεράστιο κλαμπ, με φανατικούς οπαδούς, πολλούς τίτλους και στόχους διάκρισης στο Champions League. Όλα είναι υπέροχα. Τα καλύτερα έρχονται και ευχαριστώ γι’ αυτό τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Βρέντζο, που με έφεραν στον Ολυμπιακό. Είναι δύο καταπληκτικοί άνθρωποι. Να μην ξεχάσω και τον Μίτσελ, που μου έδωσε αυτοπεποίθηση και με έπεισε να έρθω».

Πηγή: sport-fm.gr