Όλα έτοιμα για το Κόπα Αμέρικα 2011 που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή το καλοκαίρι, καθώς έγινε και η κλήρωση των ομίλων με τη συμμετοχή 10 Λατινοαμερικάνικων χωρών μαζί με τους προσκεκλημένους του Μεξικού και της Ιαπωνίας.

Η πληγωμένη από το… ΔΝΤ Αργεντινή αντλεί αισιοδοξία από το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε επίπεδο Λατινικής Αμερικής. Η Αργεντινή εκτός από κάτοχος του τροπαίου είναι και η διοργανώτρια χώρα του Κόπα Αμέρικα 2011, από το οποίο θα βρεθεί η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, που θα εκπροσωπήσει την ήπειρο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013 στη Βραζιλία.

Η τελετή της κλήρωσης έγινε στη Λα Πλάτα και επικεφαλής των τριών γκρουπ τέθηκαν η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ουρουγουάη.

Η Αργεντινή είχε την ευκολότερη κλήρωση, καθώς απέφυγε την Παραγουάη και τη Χιλή, που θεωρούνταν οι δυσκολότεροι αντίπαλοι.

Έτσι, λοιπόν, στον πρώτο όμιλο εκτός από την Αργεντινή υπάρχουν η Βολιβία, η Κολομβία και η Ιαπωνία.

Στον δεύτερο όμιλο, αντίπαλοι της Βραζιλίας τίθενται οι εθνικές της Παραγουάης, του Εκουαδόρ και της Βενεζουέλας.

Ο πλέον αμφίρροπος όμιλος είναι ο τρίτος όπου εκτός από την Ουρουγουάη υπάρχουν η Χιλή, το Μεξικό και το Περού.

Από τους τρεις ομίλους περνάνε σίγουρα οι 2 πρώτες ομάδες, ενώ υπάρχει και επιλογή ανάμεσα στους δυο καλύτερους τρίτους για τη συμπλήρωση της οκτάδας.

Το καλοκαίρι αναμένεται «καυτό» με τις συγκινήσεις που προσφέρει το Κόπα Αμέρικα και ένας ενδεχόμενος τελικός Αργεντινής-Βραζιλίας σε αργεντίνικο έδαφος θα αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Πηγή: gazzetta.gr