Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τονίζει από πριν πως η άμυνα θα είναι το «κλειδί» της νίκης απέναντι στην Εφές Πίλσεν. Μαζί με τον κόσμο, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε.

Χθες είπα πως παρά τα προβλήματά μας δουλεύουμε καλά στην προπόνηση. Κι αυτό φάνηκε στο παρκέ. Με εξαίρεση την έναρξη της αναμέτρησης και τα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, παίξαμε καλή άμυνα. Εξαιτίας αυτής μπορέσαμε να τρέξουμε και να βρούμε καλές λύσεις στο transition game και πρέπει να το κάνουμε συχνά αυτό. Στην επίθεση, κάθε φορά που προσπαθούσαν να αλλάξουν την άμυνά τους, το ξεπερνούσαμε και γι’ αυτό παίξαμε καλά. Αν και χάσαμε κάποια πολύ εύκολα καλάθια. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες γιατί αγωνίστηκαν ως ομάδα, αλλά και στους φιλάθλους μας για την εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι», είπε ο προπονητής των «πρασίνων», που συνεχάρη και τον Νικ Καλάθη για την εμφάνισή του: «Έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Σε άμυνα κι επίθεση. Ήταν πολύ καλός. Έκανε καλές πάσες, πήρε καλές αποφάσεις, ήταν ήρεμος κι αντιδρούσε σωστά».

Περάσοβιτς: «Μόνο για 10 λεπτά…»

Από την πλευρά του, ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, τόνισε: «Ήμασταν καλός αντίπαλος μόνο στην πρώτη περίοδο, έκτοτε ο έλεγχος πέρασε στον Παναθηναϊκό. Είχαμε πρόβλημα να σκοράρουμε στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο, όπως πάντα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα στην εσωτερική, όπου έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Μετά την αλλαγή της αρχικής πεντάδας μας, ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη διαφορά, την οποία δεν έχασε στιγμή. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να περάσουμε στο ΤΟΡ-16. Δεν είμαστε σε εύκολο όμιλο. Αν περάσουμε, θα πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα».

Πηγή: gazzetta.gr