Ο Κώστας Κέρβης πέρασε όλο το βράδυ της Κυριακής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο πλευρό του Κώστα Κατσούλη που έδινε σκληρή μάχη για να παραμείνει στη ζωή. Ηταν από τους οπαδούς του Εθνικού που έζησαν από κοντά όλα όσα έγιναν στο ματς με τον Ηρόδοτο και τα περιγράφει. Στην αρχή όλα κυλούσαν ήρεμα. «Ημασταν μαζί με 100 φιλάθλους του Ηρόδοτου, εμείς ήμασταν 30, αλλά δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε να μας πουν κάτσουμε κάτω, ούτε τίποτα. Ήταν όλα τέλεια».

Ωστόσο όλα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά… «Δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό. Ξαφνικά δύο άτομα ήρθαν από απέναντι και ζήτησαν τον λόγο για μια σημαία που είχε ένας παππούς από την Χίο. Είναι το γούρι, τη φέρνει μαζί του σε όποιο γήπεδο και να πάει. Εμείς πάντως, επειδή ξέραμε σε ποιο γήπεδο έχουμε πάει, δεν είχαμε τίποτα, ούτε διακριτικά ούτε τίποτα. Αυτούς τους έστειλαν από απέναντι να πάρουν τη σημαία. Πάει ο ένας να την πάρει από την παππού που δεν τη δίνει και μπαίνω εγώ στη μέση, του δίνω μία και φεύγει…»

Αυτό ήταν και το περιστατικό, που άναψε το φυτίλι σύμφωνα με τον οπαδό του Εθνικού. «Αυτά τα δύο άτομα ήρθαν επίτηδες να δημιουργήσουν μπάχαλο. ‘Όταν έγινε αυτό, μαζεύτηκαν 80 άτομα για να μας χτυπήσουν. Εάν δεν ήταν κοντά μας, οι υπόλοιποι φίλαθλοι του Ηροδότου που σας είπα και πριν, θα είχαμε πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς για να μην πω και τίποτα άλλο. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Ημασταν 12-13 άτομα και αυτοί ήταν τουλάχιστον 40 και ήθελαν να σκοτώσουν…»

Τότε έγινε η επίθεση στον 46χρονο φίλαθλο. «Τον βαρούσαν στο κεφάλι και τον χτυπούσαν και από πίσω. Τρία άτομα πάλευαν να τον κάνουν καλά, επειδή και ο Κώστας δεν είναι κανένα παιδάκι. Ένας από αυτούς τον χτυπούσε με σιδερογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού με δύναμη, με μίσος. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει αστυνομία. Εγώ δεν είδα κανέναν. Όλα αυτά τα άτομα έκαναν έναν γύρο 300 μέτρων στις κερκίδες και δεν τους εμπόδισε κανείς. Εμείς από τους 25-30, οι 15 ήταν παππούδες και γυναικόπαιδα, δηλαδή ήμασταν μόνο 10 με 40- 50 άτομα απέναντι μας. Ο Κώστας έβαλε το στήθος μπροστά για να υπερασπιστεί τα γυναικόπαιδα στην κερκίδα. Τους έλεγε “παιδιά τι βαράτε κι εγώ Κρητικός είμαι”. Εβαζε τα χέρια του για να αποκρούει τις μπουνιές και τις κλωτσιές χωρίς να δίνει καμία…»
Ο 46χρονος φίλαθλος δεν ήταν ο μόνος που γνώρισε το μίσος των ανεγκέφαλων οπαδών. «Υπήρχαν κι άλλοι δικοί μας που χτυπήθηκαν. Ο ένας έχει σπασμένη γνάθο από χτύπημα με σιδερογροθιά, ενώ έχει και σκίσιμο στο μέτωπο. Και εμείς, όμως, είμαστε γεμάτοι μελανιές.».

Τώρα το μόνο που σκέφτεται ο Κώστας Κέρβης, είναι ο φίλος του Κώστας που δίνει τη μάχη στο 401. «Είναι παλικάρι, θα τα καταφέρει…».

Πηγή: gazzetta.gr