Δυναμικά έχει επανέλθει στο προσκήνιο στην Ιταλία η Φιορεντίνα που αποτελεί το αδιαμφισβήτητο φαβορί του ομίλου. Την περασμένη περίοδο κατέλαβε την 4η θέση στη Serie A, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο και πήρε το απευθείας εισιτήριο -ως επικεφαλής- για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στον πάγκο της κάθεται ο Βιτσέντζο Μοντέλα και έδρα της είναι το… καυτό «Αρτέμιο Φράνκι» (47,282), στο οποίο αγωνίστηκε την διετία 2003-2005 ο Ζήσης Βρύζας. Αύριο ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Ρόμα. Ο Μάριο Γκόμεζ ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό, με τον Τζουζέπε Ρόσι να πιάνει υψηλά στάνταρ -όσο ήταν υγιής- βρίσκοντας δίχτυα 17 φορές. Όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει τελικό στο ρόστερ τον Χουάν Κουαδράδο, ο οποίος «πολιορκήθηκε» από την Μπαρτσελόνα.

Μέτριο έως κακό ξεκίνημα για την Γκινγκάμπ στο γαλλικό πρωτάθλημα. «Φτωχή» συγκομιδή και μόλις τρεις πόντοι, έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Ομάδα που δεν «τρομάζει» αλλά δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Την περσινή σεζόν έδωσε μάχη για την παραμονή. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η πορεία της στο γαλλικό Κύπελλο. Αφού έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Μονακό, νίκησε και τη Ρεν στον τελικό κατακτώντας τον 2ο τίτλο της ιστορίας της. Στον πάγκο της κάθεται ο Ζοσελίν Γκουρβενέ.

Έδρα της το Stade du Roudourou, χωρητικότητας 18,250 θέσεων. Στο σκοράρισμα στηρίζεται στον Μουσταφά Γιαταμπαρέ, με τον επιθετικό από το Μάλι να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Αν παραμείνει στο ρόστερ της γαλλικής ομάδας θα είναι ο Νο1 κίνδυνος για τους Θεσσαλονικείς. Στο στόχαστρό της βρίσκεται ο μέσος του Ολυμπιακού, Σαμπού Γιαταμπαρέ.

Η τελευταία ομάδα που βγήκε από την κληρωτίδα και θα βρεθεί στο δρόμο του «Δικεφάλου» είναι η Ντιναμό Μινσκ. Για να βρεθεί στους ομίλους απέκλεισε κατά σειρά της Μιλικόσκι, Εκομάξ Κλουζ και την Νασιονάλ στα πλέι οφ. Μια από τις δύσκολες ομάδες από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Την περασμένη σεζόν κατέλαβε την 3η θέση στη Λευκορωσία, ενώ φέτος δίνει μάχη για την κορυφή με την Μπάτε Μπορίσοφ. Πρώτος της σκόρε είναι ο γνώριμος από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Σαλόζι Ουντότζι.

Πηγή: sport-fm.gr