Πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται με το ίδιο στυλ παιχνιδιού ο Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου να έχει πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Europa League απέναντι στη Μακάμπι, όπως υποστήριξε ο Στάικος Βεργέτης.

Εκτός των άλλων, ο τεχνικός των Αρκάδων αποκάλυψε πως δεν είναι προτεραιότητα του συλλόγου να αποκτήσει κάποιον παίκτη, ωστόσο δεν έκλεισε τελείως το «παράθυρο» της συμπλήρωσης κάποιου κενού, ενώ πέταξε αλλού το «μπαλάκι» για το θέμα του Πάμπλο Ντε Μπλάσις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

– Για τον επαναληπτικό αγώνα στην Κύπρο:

«Ελπίζουμε να δώσουμε κι εμείς χαρά σε όλη την Ελλάδα. Μακάρι να έχουμε στην Κύπρο τον κόσμο μας και μακάρι να έχει τέτοια αποδοχή από το φίλαθλο κοινό της χώρας μας».

– Για το σημαντικότερο κομμάτι της νίκης:

«Το θέμα ήταν να κρατήσουμε το μηδέν στην έδρα μας, είναι πολύ σημαντική η αμυντική μας λειτουργιά».

– Για το σκάουτινγκ που πραγματοποιείται:

«Όταν για παράδειγμα φέρνουμε ένα δεξί μπακ, γίνεται μια λεπτομερές αναζήτηση ώστε να εντοπιστούν 3-4 παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά και αναλόγως με τα οικονομικά δεδομένα επιλέγουμε και στο τέλος καταλήγουμε με επιλογή του προπονητή».

– Για τους Έλληνες της ομάδας:

«Ο σύλλογος πάντα κοιτάει την ελληνική αγορά και πρόθεση μας είναι να έχουμε καλή λειτουργιά, δεν κοιτάμε εθνικότητες».

– Για το σημείο βαρύτητας στο εκτός με τη Μακάμπι:

«Αμυντική συνοχή πάνω απ’ όλα, ταχύτητα στην επίθεση και αποτελεσματικότητα, δεν μπορούμε να κινηθούμε σε άλλο μοντέλο παιχνιδιού. Μπορεί με άλλο στυλ να είναι καλύτερα, αλλά εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Το 2-0 είναι ένα σκορ αβαντάζ για εμάς, αλλά όχι σκορ πρόκρισης. Αν βάλει ένα γκολ στα πρώτα 15 λεπτά η Μακάμπι, τότε μπορεί να αλλάξει η κατάσταση».

– Για μια μεταγραφή «βόμβα»:

«Μια μεταγραφή που θα κάνει αίσθηση στον κόσμο μπορεί να μην κάνει στον προπονητή. Εγώ θέλω ένα παζλ που να συμπληρώνεται αρμονικά. Αν έρθει ένα κομμάτι που μας λείπει έχει καλώς. Θέλω να είναι φιλόδοξοι και να ενδιαφέρονται για την ομάδα».

– Για το ρόλο του ως προπονητής:

«Μεγάλωσα παράλληλα με τον Αστέρα όσον αφορά την επαγγελματική μου καριέρα, στην β εθνική, στις ακαδημίες και μετά στη μεγάλη ομάδα. Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος, η διοίκηση με στηρίζει απόλυτα και την ευχαριστώ γι’ αυτό».

– Για την προετοιμασία:

«Κάνουμε πολύ δυνατή πρωινή προπόνηση και αποφεύγουμε τις δεύτερες που θα δώσουν επιπλέον κόπωση. Πολλά πράγματα που δουλεύουμε φαίνονται στα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε έτσι».

– Για το Ντε Μπλάσις:

«Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί με το θέμα του Ντε Μπλάσις. Αυτό δεν είναι θέμα προπονητή, αλλά διοίκησης και μάνατζερ».

Πηγή: sport-fm.gr