Μετά από τρεις σεζόν που πέρασε δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Τιμπό Κουρτουά επέστρεψε πιο έμπειρος και βελτιωμένος από ποτέ στη Τσέλσι, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την θέση του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας.

Με την ένταξη του 22χρονου Βέλγου στο δυναμικό των «μπλε» όμως, απευθείας μπήκε κι ένα σημαντικό δίλημμα στο κεφάλι του Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς έχει να επιλέξει ανάμεσα στο νεαρό και πολλά υποσχόμενο γκολκίπερ και στον έμπειρο και «μόνιμο» πορτιέρο του συλλόγου τα τελευταία δεκαετία, Πετρ Τσεχ.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένα επιλογή, ο πορτογάλος τεχνικός δεν φαίνεται να αγχώνεται ιδιαίτερα, διότι όπως επιβεβαίωσε στην «Guardian» αμφότεροι είναι εξαιρετικοί, ωστόσο πάνω απ’ όλα είναι οι φίλαθλοι.

«Η κατάστασή μου για τη νέα σεζόν είναι φανταστική. Είναι τέλειο για εμένα και τη Τσέλσι να έχουμε τον Τσεχ και τον Κουρτουά», ήταν η τοποθέτηση του Μουρίνιο, για να προσθέσει:

«Ένας θα παίζει και η Τσέλσι θα είναι σε ασφαλή χέρια. Ο άλλος δεν θα είναι χαρούμενος, όμως θα είναι οι φίλαθλοι και αυτοί είναι πιο σημαντικοί από τους παίκτες».

Δημοσιεύματα πάντως καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού αναφέρουν πως πιθανότερο σενάριο είναι να αποχωρήσει από τη Τσέλσι ο Τσεχ, επειδή αισθάνεται πως ακόμα αντέχει να «κουβαλήσει» το βάρος της ευθύνης του βασικού τερματοφύλακα.

Πηγή: sport-fm.gr