Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νίκολα Μίροτιτς εξαργύρωσε τις εξαιρετικές του σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρωλίγκα, με μια «ηχηρή» μεταγραφή στους Σικάγο Μπουλς που θα του αποφέρει «χρυσάφι»!

Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ταύρους» έναντι 17 εκατ. δολαρίων, ενώ στην παρθενική του σεζόν στο μαγικό κόσμο του NBA, ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ θα βάλει στις τσέπες του συνολικά 5,3 εκατ. δολάρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για έναν ευρωπαίο rookie.

Μαζί του στους Μπουλς, ο νεαρός άσος θα συναντήσει τον Πάου Γκασόλ, έναν από τους καλύτερους σέντερ της Γηραιάς Ηπείρου των τελευταίων χρόνων. Παρά την εμπειρία και τις ικανότητές του όμως, ο 34χρονος Ισπανός δεν βρίσκεται καν στην κορυφαία 15άδα της σχετικής λίστας που έχει και άλλες… εκπλήξεις.

Εν αντιθέσει με τον προαναφερόμενο, θέση στην κορυφαία πεντάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ευρωπαίους rookie του NBA έχουν δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού… ο λόγος για τους Νίκολα Πέκοβιτς και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Από την Παρτιζάν φαινόταν πως ο μαυροβούνιος σέντερ… ξέφευγε από τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά με το πέρασμά του από τους «πράσινους» το επιβεβαίωσε και με το παραπάνω, κερδίζοντας επάξια ένα «παχυλό» συμβόλαιο από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς που αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τον… τρελό-Σάρας, αποτέλεσε την μεταγραφή «αεροδρομίου» το καλοκαίρι του 2007 για τον Παναθηναϊκό, όταν το «τριφύλλι» τον έκανε δικό του από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Φυσικά οι χρονιές του με τις Μπαρτσελόνα και Μακάμπι ήταν αυτές που του εξασφάλισαν μια θέση στο NBA με την φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ευρωπαίους rookie στο NBA…

Πηγή: sport-fm.gr