Χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός κέρδισε (77-70) με πολύ άγχος τον Πανιώνιο που ήταν ανταγωνιστικός για 35 λεπτά και προσπάθησε να «κλέψει» το ματς.
Για τις 12 ομάδες της Α1 τα παιχνίδια με τους «αιώνιους» προσφέρονται μόνο για… καλό. Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και διεκδίκησε ο, τι καλύτερο μπορούσε, δηλαδή τα πάντα. Η νεανική σύνθεση του ρόστερ των Νεοσμυρνιωτών ενισχυμένη από την εμπειρία και την ποιότητα του Μίλος Βούγιανιτς, έφεραν τον Πανιώνιο από νωρίς στο ρόλο του πρωταγωνιστή στο ματς.

Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να προηγηθούν γρήγορα με 7-2 στο 2’, αλλά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε την κατάσταση ισοφαρίζοντας σε 14-14 στο 7’ χάρη σε δυο παίκτες, τους Σπανούλη και Νεστέροβιτς. Οι δυο τους συνεργάζονταν άψογα στην επίθεση και ήταν οι μοναδικοί σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» μέχρι εκείνο το σημείο.
Όταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άρχισε το ροτέισον βγάζοντας το παραγωγικό δίδυμο των Πειραιωτών, ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε επιθετικά αδυνατώντας να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του.
Στο ίδιο διάστημα ο Πανιώνιος βρήκε αρκετά ελεύθερα σουτ και τα εκμεταλλεύτηκε πλήρως με τους Γιάνκοβιτς, Γιαννόπουλο να διαδέχονται τον Βούγιανιτς στην ευστοχία για το 31-19 στο 13’.

Το -12 και τα πολλά λάθη των παικτών του, εκνεύρισαν τον «Ντούντα», ο οποίος κάλεσε τάι άουτ και έπειτα είδε την εικόνα της ομάδας του να διορθώνεται. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να πιέζουν στην άμυνα και με εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0 (31-26, 15’) και έφεραν το ματς στα ίσα (33-32, 19’) λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου χάρη στο τρικ του Ίβκοβιτς με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση τριών κοντών.
Αυτό το σχήμα βοήθησε στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και την πίεση στην άμυνα με τον Γκόρντον να βοηθάει σε τομείς που δεν… φαίνονται με τα πολλά «σκούπιδια» που μάζεψε να ξεχωρίζουν.

Η αλλαγή του ρυθμού του αγώνα, δεν επηρέασε τον Πανιώνιο, ο οποίος κατάφερε να πιέσει αρκετά τους περιφερειακούς του Ολυμπιακού και να κρατήσει το προβάδισμα του (42-37, 25’), μέχρι να αναλάβει δράση για άλλη μια φορά ο Σπανούλης (51-55, 30’).

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει», έστω και αργά το παιχνίδι στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά για άλλη μια φορά μπήκε νωθρά στην τελευταία περίοδο. Οι Νεοσμυρνιώτες έτρεξαν στο πρώτο δίλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου σερί 8-0 χάρη σε δυο φάσεις που τρύπησαν ιδανικά την άμυνα του Ολυμπιακού και ένα ελεύθερο τρίποντο του Αθανασούλα από τη γωνία (59-55, 32’).

Στη συνέχεια η gazzetta αναφέρει ότι ο ενθουσιασμός του εφηβικού Πανιώνιου σταμάτησε χάρη σε δυο γκολ-φάουλ του Μπουρούση. Ο Καρσιτσιώτης σέντερ σε δυο σερί φάσεις έκανε το απόλυτο και με έξι δικούς του πόντους, το προβάδισμα ξαναβάφτηκε κόκκινο (59-62, 33’). Ο Πανιώνιος έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 35’ (64-65), αλλά οι Σπανούλης και Παπαλουκάς πήραν πάνω τους το παιχνίδι και με προσωπικές ως επί το πλείστον έδωσαν αέρα νίκης στον Ολυμπιακό λίγο πριν το φινάλε (64-73, 37’).

Η διαφορά για τους Πειραιώτες έφθασε και σε διψήφια επίπεδα και έληξε με το σκορ στο 77-70 απόρροια κυρίως της ποιότητας του Ολυμπιακού και της αδυναμίας του Πανιωνίου να μείνει μέχρι τέλους μέσα στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 37-35, 51-55, 70-77