Ήταν Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 1979, όταν ο Νίκος Γκάλης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Άρη. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, γραμμένη με χρυσά γράμματα και γεμάτη κορυφαίες στιγμές απίστευτης μπασκετικής μαγείας.

Κούπα στο ΣΕΦ με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1987, ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1989, τρία φάιναλ φορ Ευρωλίγκας με τον Άρη, ένα με τον Παναθηναϊκό, πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος με τον Άρη μεταξύ άλλων. Και άπειρες φάσεις που «δοκιμάζουν» τους νόμους της βαρύτητας και όχι μόνο.

Ο Γκάλης, με τη φανέλα του Άρη, κατέκτησε 8 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ελλάδος, συμμετέχοντας σε τρία φάιναλ φορ Ευρωλίγκας (1988 Γάνδη, 1989 Μόναχο, 1990 Σαραγόσα).

Ο μεγάλος Νίκος Γκάλης έκανε ανάρτηση για τη συγκεκριμένη ιστορική ημερομηνία στο Facebook η οποία σε μία μέρα συγκέντρωσε πάνω από 18.000 likes.  Το ντεμπούτο του Γκάλη στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ έγινε κόντρα στον Ηρακλή. Ο Άρης νίκησε με 79 – 78. Ο «γκάνγκστερ» σταμάτησε στους 30 πόντους.

«Πέρασαν 41 χρόνια από το βράδυ που φόρεσα για πρώτη φόρα τη φανέλα του ΑΡΗ. Ήταν ίσως το παιχνίδι που είχα το περισσότερο άγχος. Ήθελα να κερδίσω τους φίλους του ΑΡΗ και μάλλον τα κατάφερα! Νιώθω συγκίνηση γυρνώντας πίσω το χρόνο 41 χρόνια, στο πρώτο μας ραντεβού που γέννησε μια τεράστια αγάπη! Σας ευχαριστώ για την αγάπη που εισπράττω ακόμα και σήμερα μετά από 25 χρόνια μακριά από τα γήπεδα».