Τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας του, ακόμη κι από αυτή στην Κωνσταντινούπολη από το -19 ή στο Λονδίνο από το -17, δείχνει έτοιμος κι αποφασισμένος να κάνει ο Ολυμπιακός. Απόψε (21:45, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) θέλει να νικήσει τη Ρεάλ και στο σπίτι της και ολοκληρώνοντας την επική επαναφορά από το 2-0 να φτάσει στο Μιλάνο για να υπερασπιστεί το στέμμα του.

Θα πρόκειται για ανεπανάληπτο επίτευγμα, αφού καμία ομάδα δεν το έχει πετύχει, ενώ θα έχει υποχρεώσει τη «βασίλισσα» των τριών ηττών μέχρι να τον συναντήσει σε ισάριθμες μέσα σε ένα πενθήμερο και θα βρεθεί για ένατη φορά σε Final Four (16-18 Μαΐου), αρχικά στον ημιτελικό όπου περιμένει η Μπαρτσελόνα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε αργά χθες βράδυ στην ισπανική πρωτεύουσα και πήγε κατευθείαν στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα κάνει ένα χαλάρωμα στο γήπεδο. Άλλωστε τέτοια ώρα προέχει η αποκατάσταση των παικτών και περισσότερη σημασία έχει η τεχνική ανάλυση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει να διαπιστώσει την κατάσταση του Στράτου Περπέρογλου, που ακολούθησε την αποστολή, είναι αρκετά καλύτερα αλλά ταυτόχρονα εξασθενημένος από την ίωση και του λείπει ρυθμός. Αν θα μπει στη δωδεκάδα θα φανεί λίγο πριν το τζάμπολ.

Τα ζητούμενα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι γνωστά: καλή άμυνα, σαν αυτή που κράτησαν τη Ρεάλ των 85+ πόντων της φετινής Ευρωλίγκας στους 76 και τους 62 πόντους με κακά ποσοστά στα παιχνίδια του ΣΕΦ, σωστές επιθέσεις με αποφυγή λαθών και κακών σουτ που προσφέρουν στον αντίπαλο την ευκαιρία να τρέξει, όπως συνέβη στα δύο πρώτα ματς της Μαδρίτης ειδικά στο ξεκίνημα, φυσικά συγκέντρωση για 40 λεπτά αφού η «βασίλισσα» δεν συγχωρεί τα νεκρά διαστήματα και-τέλος-εκμετάλλευση της ψυχολογίας που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των Μαδριλένων και… κλειστά αυτιά στην ατμόσφαιρα του γηπέδου που αναμένεται «κολασμένη».

Στις τάξεις της Ρεάλ υπάρχει άγχος και αναστάτωση. Οι αλαζόνες ως επί το πλείστον παίκτες της ομάδας δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση από τον Ολυμπιακό και τώρα γνωρίζουν πως η πίεση είναι στη δική τους πλευρά. Ο Πάμπλο Λάσο θέλησε να τους συνετίσει κάνοντας λόγο για έλλειψη ομαδικού πνεύματος και περιμένει να δει αν ο εγωισμός τους θίχτηκε και θα απαντήσουν με πράξεις. Εκτός πλάνων του παραμένει ο Ντοντέι Ντρέιπερ, ενώ ο Τζέισι Κάρολ αν και διαθέσιμος στα παιχνίδια του ΣΕΦ είναι εμφανώς εκτός ρυθμού.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Μίλιγια Βοΐνοβιτς (Σερβία).

Πηγή: sport-fm.gr