Το καθήκον του ο Παναθηναϊκός το έκανε. Όμως δεν μένει στο 2-2 και πλέον ορέγεται Final Four. Δικαιωματικά, αφού στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σειράς έχει παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία ομάδας από την ΤΣΣΚΑ. Ο νόμος του ΟΑΚΑ εφαρμόστηκε πιστά, αλλά πλέον οι «πράσινοι» ψάχνουν τη νίκη στη Μόσχα, την Παρασκευή (19:00), για να πετύχουν κάτι πρωτοφανές στην ιστορία της Ευρωλίγκας, καθώς ουδέποτε αποκλείστηκε ομάδα στις δέκα περιπτώσεις που προηγήθηκαν με 2-0. Ο εξάστερος θα επιδιώξει να πάρει κι αυτή την πρωτιά για να κλείσει ραντεβού στις 16 Μαΐου απέναντι στη Μακάμπι στον ημιτελικό του Μιλάνου.

Το μεγάλο όπλο και τα ζητούμενα

Για πολλοστή φορά ο Παναθηναϊκός κέρδισε από την άμυνά του. Μετά τους 59 πόντους που δέχτηκε τη Δευτέρα, αυτή τη φορά το παθητικό του ήταν 64 στην κανονική διάρκεια και 72 μαζί με την παράταση. Έβγαλε απίστευτη ενέργεια και ώθησε την ΤΣΣΚΑ σε 17 λάθη ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό και προστατεύοντας τη ρακέτα του. Παράλληλα είχε αυτή τη φορά 19 ασίστ και πήρε περισσότερα από τους ψηλούς του, ενώ από τα 15 λάθη του πρώτου αγώνα έπεσε στα 13 σε 45 αγωνιστικά λεπτά.

Φυσικά υπήρχαν ξανά ψεγάδια. Τα ποσοστά στα τρίποντα ήταν και πάλι χαμηλά (7/29, 24%) φτάνοντας πλέον στα τέσσερα παιχνίδια 22/95 και μόλις 23,2% στη σειρά. Έγιναν λάθη που λίγο έλειψε να στοιχίσουν, όπως η… τακτική στις βολές του Ούκιτς, που μάλλον ήταν προτιμότερο να αστοχήσει στη δεύτερη για να μην έχουν δικαίωμα τάιμ άουτ και χρόνο να στείλουν το ματς στην παράταση οι φιλοξενούμενοι με τον Φριτζόν. Ασφαλώς η αντιμετώπιση του Γουίμς πρέπει να διαρκέσει μέχρι το τέλος κι όχι 35 λεπτά, καθώς ο Αμερικανός πάλι πήγε να κερδίσει το ματς μόνος του στο τέλος. Κι ασφαλώς το μεγαλύτερο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ο καλός Διαμαντίδης. Ο αρχηγός είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, έχοντας 6,5 πόντους με κάκιστα ποσοστά (2/11 δίποντα, 18,2%, και 4/21 τρίποντα, 19%) κατά μέσο όρο στη σειρά και προσφέροντας επιθετικά μόνο στο κομμάτι της δημιουργίας και της οργάνωσης, αλλά όχι εκτελεστικά. Όλοι εύχονται ο «Μήτσος» να κρατά το καλό για το τέλος.

Χωρίς ανάσα
Η αποστολή αναχωρεί για τη Μόσχα στις 13:25 και θα πάει από το αεροδρόμιο στο γήπεδο για προπόνηση. Η καταπόνηση είναι δεδομένη και μεγάλη, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους. Όμως αυτή τη στιγμή το πάθος για την πρόκριση τα σβήνει όλα. Την ίδια ώρα, στην ΤΣΣΚΑ περιμένουν να διαπιστώσουν επί ρωσικού εδάφους αν ο Μίλος Τεόντοσιτς θα επανεμφανιστεί στο πέμπτο παιχνίδι.

Πηγή: sport-fm.gr