Μια ημέρα μετά την απόλυσή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ντέιβιντ Μόγες δήλωσε ότι θα είναι πάντα υπερήφανος που υπήρξε προπονητής της ομάδας αυτής.

Σε αυτή ο Σκοτσέζος τεχνικός εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του από τους “κόκκινους διαβόλους” ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του και τα μέλη της ομάδας.

Ειδική μνεία όμως έκανε στον σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Αναλυτικά η δήλωση του Μόγες:

«Το να έχω εργαστεί ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο, ήταν και θα παραμείνει κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα υπερήφανος

Το να έχω αναλάβει μια ομάδα μετά από μια μακρά περίοδο συνεχούς σταθερότητας και επιτυχιών ήταν αναπόφευκτα μια εξαιρετική πρόκληση, αλλά ήταν κάτι το οποίο το απήλαυσα και ποτέ δεν είχα δεύτερες σκέψεις για να αποδεχθώ.

Το πόστο του προπονητή στη Γιουνάιτεντ απαιτεί μεγάλη δουλειά, αλλά εγώ ποτέ δεν το απέφυγα ούτε και οι συνεργάτες μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσίωσή τους και για την πίστη τους σε όλη της διάρκεια της σεζόν.

Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στη διαδικασία της ανοικοδόμησης η οποία απαιτείται στην ομάδα. Αυτό έπρεπε να επιτευχθεί με ταυτόχρονη επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων στην Πρέμιερ Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι οπαδοί της είναι συνηθισμένοι ή περιμένουν και εγώ κατανοώ και συμμερίζομαι την ενόχλησή τους.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα της παρουσίας μου στο σύλλογο έμαθα το πόσο σπουδαία μέρη είναι το Ολντ Τράφορντ και το Κάριγκτον.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο της Γιουνάιτεντ που με έκαναν να αισθάνομαι τόσο άνετα και μέλος της οικογένειας από την πρώτη στιγμή. Και φυσικά ευχαριστώ εκείνους τους οπαδούς που με υποστήριξαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Εύχομαι σε όλους και την ομάδα ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ανέκαθεν πίστευα ότι ένας προπονητής ποτέ δεν σταματά να μαθαίνει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του και γνωρίζω ότι κέρδισα πολύτιμες εμπειρίες από τη θητεία μου ως προπονητής της Γιουνάιτεντ.

Παραμένω υπερήφανος που οδήγησα την ομάδα στα προημιτελική αυτού του Τσάμπιονς Λιγκ και θα παραμείνω ευγνώμων στον σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την πίστη στις ικανότητές μου και στο ότι μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Πηγή: Sport-fm.gr