Ένα από τα τελευταία ονόματα που προστέθηκε στη λίστα των υποψήφιων προπονητών να διαδεχθούν τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ήταν και εκείνο του Μάρκο Ταρντέλι.

Από χθες ο Σωτήρης Ταμπάκος έγραψε τις λεπτομέρειες για τον Ιταλό τεχνικό και τις επαφές που είχε μαζί του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει απασχολήσει και τον Τύπο της γειτονικής χώρας, αναφέροντας ότι ο 59χρονος προπονητής είναι σε συζητήσεις με την Ελληνική Ομοσπονδία για το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της «γαλανόλευκης».

Την ίδια ώρα, τα πολιτικά Μέσα της χώρας υποστηρίζουν ότι ο Ταρντέλι έχει δεχθεί πρόταση από το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας, προκειμένου να κατεβεί υποψήφιος στις Ευρωεκλογές!

Επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης είναι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ματέο Ρέντσι. Ο Ταρντέλι θεωρείται ήρωας για τους Ιταλούς, αφού είχε πετύχει το δεύτερο γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 και δεν έχει ξεχαστεί ο πανηγυρισμός του.

Για αυτό τον λόγο ο Ρέντσι προτίθεται να κάνει ένα προεκλογικό «τρικ», έχοντας στο πλευρό του έναν επιφανή άνθρωπο του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στο φίλαθλο κοινό της χώρας.

Εν τω μεταξύ, στις επαφές που είχε ο 59χρονος προπονητής με την ΕΠΟ φάνηκε ότι οι δύο πλευρές, αλλά ο Ιταλός παρουσίασε αυξημένες απαιτήσεις, οι οποίες φτάνουν τις 800.000 ευρώ ετησίως συν 200.000 ευρώ για τους συνεργάτες του. Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: sport-fm.gr