Το χθεσινό πάθημα του συμπολίτη Άρη δεν έγινε τελικά πάθημα για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μάκη Χάβου ωστόσο είχε τον Φωτάκη, ο οποίος με κεφαλιά στο 119’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και λύτρωσε τους «ασπρόμαυρους». Το 0-1 του ΠΑΟΚ επί του αξιόμαχου Εορδαϊκού μπορεί να δίνει την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν μπορεί να κρύψει τα προβλήματα που υπάρχουν ύστερα από ακόμα μία κακή εμφάνιση, έστω κι αν σε μεγάλο βαθμό, λόγω του τραγικού αγωνιστικού χώρου, μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Δείτε το χρυσό γκολ

Δεν έγινε μάθημα τελικά…
Χθες στα Τρίκαλα ο Άρης έπεσε θύμα μεγάλης έκπληξης χάνοντας στα πέναλτι από την τοπική ομάδα και είπε αντίο στο κύπελλο. Σήμερα στη Φλώρινα, κόντρα στον Εορδαϊκό ο έτερος μεγάλος της Θεσσαλονίκης (ο τρίτος της παρέας Ηρακλής είχε περάσει άνετα τον Παναιτωλικό) ΠΑΟΚ, δεν πήρε το μάθημά του από το πάθημα του συμπολίτη, αλλά τουλάχιστον δεν του στοίχισε. Έστω και αν χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, η πολυπόθητη πρόκριση ήρθε με γκολ του Φωτάκη και η καρδιά όλων πήγε στη θέση της.

Κακό ματς σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο

Ο αγώνας στη Φλώρινα σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Σε ένα τραγικό αγωνιστικό χώρο λόγω της δυνατής βροχής, τόσο ο Εορδαϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ δεν προσέφεραν το θέαμα που θα περίμενε ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο. Ειδικά στο πρώτο μέρος, υπήρξε μόλις μία φάση και αυτή την έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Συγκεκριμένα στο 21’ ο Ελ Ζαρ με ατομική προσπάθεια έκανε τη σέντρα, ο Παπάζογλου με κεφαλιά γύρισε, αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί του Εορδαϊκού και έδιωξαν.

Καλύτερη η επανάληψη και μεγάλες ευκαιρίες

Στην επανάληψη οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν πιο δυνατά και διεκδίκησαν το γκολ, προκειμένου να τελειώσουν όσο γίνεται πιο νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που έκαναν δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 52’ ο Φωτάκης με σουτ αστόχησε για λίγο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης από το ύψος του πέναλτι και αμαρκάριστος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, καθώς στο επόμενο λεπτό και αφού πρώτα πέρασε τον τερματοφύλακα του Εορδαϊκού, κατάφερε να αστοχήσει. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα και η τελευταία μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Παράταση και λυτρωτής ο Φωτάκης

Στην παράταση, οι γηπεδούχοι που έδειξαν με την εμφάνισή τους πως δίκαια βρίσκονται στην κορυφή του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής, κρατούσαν άνετα πίσω, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρότι ήθελαν δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η λύτρωση, ωστόσο, ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης και ενώ όλοι περίμεναν πως η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι. Δράστης ο Φωτάκης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σακελλαρίου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας την πρόκριση για τους «16» στην ομάδα του.

Εορδαϊκός (Σωτήρης Αντωνίου): Λοντίγκιν, Ριζούλης(65′ Καραμπατζάκης), Δεληζήσης, Κουρούπης, Τσιανάκας, Χιντζίδης, Τομαράς(65′ Κριτσωτάκης), Μπανούσης, Κουτσουρές, Μουδούρογλου, Προβίδας(102′ Ταφαρλής)

ΠΑΟΚ (Mάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο(46′ Ίβιτς), Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου (91′ Φιλομένο)

Πηγή: gazzetta.gr