Άλλη μια παράσταση έδωσε στο Λονδίνο η Μπάγερν Μονάχου. Μπορεί να… προέκυψε η αποβολή του τερματοφύλακα της Άρσεναλ, αλλά η ουσία είναι ότι οι Βαυαροί έφυγαν με το διπλό και βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η ιδέα του «back to back» εξιτάρει τους πρωταθλητές Ευρώπης, που είναι μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν καταλαβαίνει από έδρες και αυτό το… βίωσε και φέτος η Άρσεναλ. Με την νίκη τους στο «Έμιρεϊτς», οι Βαυαροί έφτασαν τις επτά (!) συνεχόμενες εκτός έδρας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι τώρα ο Άγιαξ.

Το νικηφόρο σερί του «Αίαντα» ξεκίνησε από τη φάση των ομίλων της σεζόν 1995-96 και είχε «θύματα» τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Παναθηναϊκό, Άγιαξ, Ρέιντζερς, Γκρασχόπερς και Ατλέτικο Μαδρίτης. Τερματίστηκε στο Τορίνο από τη Γιουβέντους στον επαναληπτικό ημιτελικό της σεζόν 1996-97.

Αυτό της Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε στη φάση των «16» της περυσινής διοργάνωσης απέναντι στην Άρσεναλ, ακολούθησαν κατά σειρά οι νίκες επί των Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Πλζεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άλλη μια χθες στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Τελευταία εκτός έδρας ήττα των Βαυαρών ήταν στις 2 Οκτωβρίου 2012 στη Λευκορωσία από τη ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ.

Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από την αναμέτρηση στο Λονδίνο είναι ότι το γκολ του Τόνι Κρόος, με το οποίο η Μπάγερν άνοιξε το σκορ, είναι το 100ο της γερμανικής ομάδας τη φετινή περίοδο σε σύνολο 36 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό «μεταφράζεται» σε 2,8 γκολ ανά παιχνίδι για τους Βαυαρούς, που εκτός από τα αποτελέσματα, προσφέρουν και θέαμα. Αμφιβάλλει κανείς;

Πηγή: sport-fm.gr