Την ώρα που Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι μάς χαρίζουν σήμερα εντυπωσιακές ενέργειες και απίστευτα γκολ, όταν όμως μιλάμε για μαγική κίνηση και μεθυστικό σκοράρισμα ένα όνομα έρχεται αβίαστα στο μυαλό!

Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μαράντονα και το αμίμητο γκολ που έβαλε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στα γήπεδα του Μεξικού.

Όχι, δεν μιλάμε για το «Χέρι του Θεού», αλλά για το άπαιχτο γκολ που σημείωσε ο Ντιεγκίτο 4 λεπτά αργότερα, όταν πήρε την μπάλα στο μέσο του γηπέδου, «χόρεψε» μέσους και αμυντικούς της αγγλικής ομάδας, απέφυγε τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στο πλεχτό.

Μοιραία η προσπάθεια ονομάστηκε «Γκολ του Αιώνα» και είναι αναμφίβολα η πλέον περίφημη ατομική ενέργεια στην επικράτεια του ποδοσφαίρου.

Παρά ταύτα, τόσα χρόνια μπορούσαμε να απολαύσουμε τη μαγική κίνηση από μία μόνο γωνία. Γι’ αυτό και τα νέα είναι τώρα συγκλονιστικά: οπαδός ανέβασε νέο υλικό από την κατεβασιά του Μαραντόνα που κανείς δεν είχε δει εδώ και 28 χρόνια!

Εδώ είναι η γωνία από την οποία συνηθίζαμε να βλέπουμε το «Γκολ του Αιώνα»:

Κι εδώ είναι η νέα γωνία:

Απίστευτο απ’ όπου κι αν το δεις…