Ολλανδός οπαδός του Άγιαξ τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι στο Μιλάνο πριν από τον αγώνα για το Τσάμπιονς Λίγκ με την Μίλαν. Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, άλλοι δυο οπαδοί του Άγιαξ όπως και ένας πλανόδιος μικροπωλητής επίσης τραυματίστηκαν στα επεισόδια που έγιναν στους δρόμους που οδηγούν στο γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν νωρίτερα στο Μιλάνο μεταξύ των οπαδών του Άγιαξ και ιταλών αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχαν μπλοκάρει ένα δρόμο κοντά στην πλατεία Λορέτο στήνοντας οδοφράγματα διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές λιτότητας.

Οι Ολλανδοί οπαδοί επιτέθηκαν και σε ένα σημείο πώλησης αναμνηστικών προϊόντων των «Ροσονέρι» με την αστυνομία να επεμβαίνει για να τους διαλύσει. Επιθέσεις εναντίον οπαδών αυτή τη φορά της λονδρέζικης ομάδας Άρσεναλ αναφέρθηκαν και στη Νάπολη πριν από την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα επίσης για το Τσάμπιονς Λιγκ.