Ο Φερνάντο Γιορέντε πήγε μετά βαΐων και κλάδων το περασμένο καλοκαίρι από τη Μπιλμπάο στη Γιουβέντους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και να πείσει τον προπονητή των «μπιανκονέρι», Αντόνιο Κόντε.

Ο Ισπανός επιθετικός σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του στην ιταλική «Gazzetta dello Sport», περιέγραψε αυτό το δύσκολο διάστημα, στο οποίο αμφέβαλλε μέχρι και για τον εαυτό του, αλλά, όπως τόνισε, νοιώθει πλέον αναγεννημένος και δικαιωμένος για τη δουλειά του, αφού ήδη μετράει εννιά συμμετοχές στη Serie A και τρεις στο Champions League, έχοντας σκοράρει μάλιστα τέσσερα τέρματα (από δύο σε κάθε διοργάνωση).

«Υπήρξαν στιγμές που σκεφτόμουν να τα παρατήσω και ότι έκανα λάθος επιλογή. Είχα αμφιβολίες ακόμη και για τον εαυτό μου.

Όμως, με σκληρή δουλειά και την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια από τον προπονητή μου, που ήταν πάντα δίπλα μου, νοιώθω αναγεννημένος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη φημολογία ότι θα ζητήσει να αποχωρήσει τον Ιανουάριο από το Τορίνο, ωστόσο, εκείνος το διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

«Είχα αμφιβολίες, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έβαλα το κεφάλι κάτω και δούλεψα σκληρά, άλλωστε η δουλειά πάντα επιβραβεύεται» ήταν τα λόγια του.

Μάλιστα, ο 28χρονος επιθετικός μίλησε και για τη βασική διαφορά μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας και αφορά τον τρόπο προπόνησης.

«Με όλο τον σεβασμό προς την πατρίδα μου, από όπου έχω εμπειρία, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Το κατάλαβα στο ταξίδι που κάναμε το καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ένοιωθα άδειος και εξουθενωμένος. Ευτυχώς, με τον καιρό το σώμα μου συνήθισε τον νέο τρόπο δουλειάς» δήλωσε.

Πηγή: sport-fm.gr