Ένα καλό μάθημα, ευτυχώς χωρίς συνέπειες, προς όλους για να υπάρχει οργάνωση και πρόνοια για την επιτυχή αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών, ήταν η περιπέτεια υγείας που είχε ο Νίκος Μαρινάκης στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη, όπως δήλωσε ο γιατρός των «πράσινων», Παναγιώτης Κουλουμέντας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο άνθρωπος που έσωσε τη ζωή του νεαρού μπακ περιέγραψε τα κρίσιμα λεπτά από τη στιγμή που γύρισε η γλώσσα του ποδοσφαιριστή και διαβεβαίωσε πως θα επιστρέψει πολύ σύντομα δυνατός στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Αναλυτικά, ο γιατρός του ΠΑΟ, Παναγιώτης Κουλουμέντας, μίλησε για…

-τον τραυματισμό του Νίκου Μαρινάκη: «Ήταν ένα επεισόδιο από αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα. Δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και έπεσε στο έδαφος. Είχε απώλεια αισθήσεων και λόγω αυτής η γλώσσα έπεσε προς τα πίσω κι απόφραξε τους αεραγωγούς. Ήταν αδύνατη η αναπνοή του και αυξήθηκε το διοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό του. Είχε σπασμό των μυών του στόματος και ήταν δύσκολο το άνοιγμα του στόματός του και την ανάταξη της γλώσσας για να πάρει αέρα».

-το πώς επανήλθε ο ποδοσφαιριστής: «Ευτυχώς είχαμε ένα ειδικό εργαλείο που ανοίγει το στόμα και με δυσκολία καταφέραμε να του το ανοίξουμε. Αν δεν υπήρχε το εργαλείο, θα έπρεπε να κάνουμε τραχειοτομία. Καταφέραμε να απελευθερώσουμε τον αεραγωγό και επανήλθε γρήγορα. Όλο αυτό κράτησε γύρω στα δύο λεπτά».

-το πώς αντέδρασε ο ίδιος: «Εκείνη την ώρα ο χρόνος σταματά να μετρά και πρέπει ο γιατρός να ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει και να έρχονται τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένα-ένα στο μυαλό του. Εγώ προσωπικά πρώτη φορά το αντιμετώπισα αυτό το περιστατικό στα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό».

-το πότε αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης: «Όταν είδα τις αντιδράσεις των παικτών κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί και το μυαλό μου πήγε αμέσως σε αυτό που τελικά είχε πάθει ο Μαρινάκης. Ο κ. Κάκος μόλις αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης διέκοψε το παιχνίδι. Όταν έκανε νόημα για να μπούμε στο γήπεδο, εγώ έτρεχα ήδη στον αγωνιστικό χώρο, παρότι ήταν παράτυπο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, είναι πάνω από όλα η υγεία του αθλητή».

-το δίδαγμα από αυτό το περιστατικό: «Είναι απαραίτητη η καλή οργάνωση όλων των γηπέδων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, για να μην εξελίσσονται τέτοια γεγονότα, που δυστυχώς θα συνεχίσουν να συμβαίνουν γιατί έτσι είναι η φύση του αθλητισμού, σε μοιραία. Να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε και να μη θρηνούμε θύματα. Το περιστατικό αυτό είναι ένα καμπανάκι για να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι και οργανωμένοι για να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις».

-την κατάσταση της υγείας του Μαρινάκη: «Προφανώς υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις κίνδυνος για τη ζωή του αθλητή. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ο Νίκος είναι υγιέστατος και σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Έχει μια διάσειση, που θα παρέλθει σε 2-3 μέρες και θα μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς και πάλι».

Πηγή: sport-fm.gr