Με παροιμιώδη ψυχραιμία στο φινάλε του ματς η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με μια μεγάλη ανατροπή και 2-1 σετ (2-6, 6-4, 6-3) της Μπελίντα Μπέντσιτς στον προημιτελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «4».

Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε πολύ νωθρά το πρώτο σετ, καθώς δέχθηκε μπρέικ μόλις στο πρώτο της σερβίς, αλλά στη συνέχεια η εικόνα της κόντρα στην Ελβετίδα βελτιώθηκε εντυπωσιακά και έφτασε τελικά σε μια μεγάλη νίκη, που ανέδειξε -εκτός από το ταλέντο που διαθέτει- και τον χαρακτήρα της ως αθλήτρια.

Η Σάκκαρη πήρε το ματς σε 2 ώρες και 8 λεπτά και έτσι αύριο (15/02) θα παίξει σε ημιτελικό για πρώτη φορά μετά από τον Αύγουστο του 2019 και το τουρνουά του Σαν Χοσέ των ΗΠΑ, στον οποίο θα αντιμετωπίσει την Έλενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν.

Αυτή ήταν η 8η νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας απέναντι σε παίκτρια του top-10, αφού η Μπέντσιτς είναι στο Νο5 και με αυτόν τον τρόπο πραγματοποίησε σπουδαίο βήμα για την είσοδο της για πρώτη φορά στο top-20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα σετ: 2-6, 6-4, 6-3