Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα υποχρεωθεί να δώσει το επόμενο παιχνίδι της με κλειστό ένα μέρος των κερκίδων του «Khimki Arena», αφού η UEFA την τιμώρησε για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της.

Η τιμωρία αυτή προέκυψε μετά την καταγγελία του Γιάγια Τουρε, ο οποίος δέχτηκε ρατσιστικά συνθήματα κατά την αναμέτρηση της ρωσικής ομάδας με την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι υπεύθυνοι της UEFA δήλωσαν για την τιμωρία της ΤΣΣΚΑ. «Για μας η μάχη εναντίον του ρατσισμού είναι πρώτης προτεραιότητας. Δεν έχουμε καμιά ανοχή σε πρακτικές ρατσισμού και διαχωρισμού. Όλες οι ρατσιστικές συμπεριφορές θεωρούνται σκληρές παραβιάσεις του πειθαρχικού κανονισμού και για αυτό θα τιμωρούνται με αυστηρότητα».

Η ΤΣΣΚΑ θα εκτίσει την ποινή που της επιβλήθηκε στο επόμενο εντός έδρας αγώνα της για το Champions League με τη Μπάγερ Μονάχου.

Η τιμωρία της ΤΣΣΚΑ έγινε βάσει του νέου αντιρατσιστικού νόμου της UEFA, ο οποίος προβλέπει την πρώτη φορά, να παραμείνει κλειστό ένα μέρος των κερκίδων του γηπέδου της τιμωρημένης ομάδας, ενώ τη δεύτερη που θα πάει στην επιτροπή η ίδια ομάδα θα τιμωρηθεί με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και τουλάχιστον 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Πηγή: Sport-fm.gr