Ενθουσιασμός, συγκίνηση, περηφάνια, αλλά και ακόμη μεγαλύτερη προσμονή δημιούργησαν τα αποκαλυπτήρια των πλάνων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το εξαιρετικά καλαίσθητο σχέδιο, που «δένει» τη νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες και τις ρίζες του συλλόγου με τις ανάγκες ενός σύγχρονου γηπέδου έκανε πολλούς φίλους της ομάδας να μετρούν πλέον αντίστροφα για να μπουν στο παλάτι της «βασίλισσας».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να χαθεί ούτε μια μέρα, προκειμένου να μπει το 2015 η ομάδα στο νέο της σπίτι. Το χθεσινό ομόφωνο «ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά όχι και το τελευταίο. Το επόμενο αφορά την έκδοση αδειών και θα τεθεί επί τάπητος σε συνάντηση που θα γίνει με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία όμως είναι σύμμαχος της ΑΕΚ και αυτό φάνηκε περίτρανα από τη δέσμευση για συμμετοχή της στο έργο με 20 εκατ. ευρώ.

Η ΑΕΚ έχει λύσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης του έργου και μάλιστα δεν θα πάρει τραπεζικό δάνειο. Ήδη έχει μπει 1 εκατ. ευρώ από τον Γιώργο Μελισσανίδη και έχει προκηρυχτεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για άλλα 30 εκατ. ευρώ (που θα μπουν από επιφανείς επιχειρηματίες και φίλους της ΑΕΚ), ενώ υπολογίζονται τα 20 εκατ. της Περιφέρειας, τα μισά από τα έσοδα των διαρκείας, οι χορηγικές συμφωνίες, αλλά και τα χρήματα από τη συμφωνία για το εμπορικό όνομα του γηπέδου.

Με Γροντή στην… Καλλιθέα

Οριστικά το Σάββατο (16:00) στην Καλλιθέα θα διεξαχθεί ο αγώνας της ΑΕΚ με τον ΑΟ Περιστερίου για την τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Ο Τραϊανός Δέλλας χθες έδειξε πως προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Γροντή αντί του τραυματία Ανάκογλου διατηρώντας το 4-3-3, με τον νεαρό σε ρόλο εσωτερικού μέσου μαζί με τον Κορδέρο μπροστά από τον «κόφτη» Γεωργέα. Ετοιμοπόλεμος είναι ο Ντ’ Ακόλ, αν και στη χθεσινή προπόνηση έγινε δοκιμή με τον Πόποβιτς αριστερό εξτρέμ αντί του Ράμα, τον Μπρέσεβιτς σε ρόλο σέντερ φορ και τον Τσιρίλο στόπερ (ο Σταθάκης απουσίαζε λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων).

Πηγή: sport-fm.gr