Ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά από τον Μάρκους Μπεργκ και τον Ντάνιελ Πράνιτς και αμφότεροι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όπως δήλωσε στο Goal ο Σόρεν Λέρμπι. Ο Δανός ατζέντης των δύο παικτών παράλληλα μετέφερε την ικανοποίηση των πελατών του για όσα έχουν βρει στη νέα τους ομάδα.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τις εντυπώσεις των δύο παικτών: «Είναι πολύ ευχαριστημένοι και οι δυο. Δουλεύουν σε ένα πολύ επαγγελματικό περιβάλλον και όλοι στην ομάδα τους έχουν υποδεχθεί εξαιρετικά.

Το ίδιο και ο κόσμος. Ένιωσαν από την πρώτη στιγμή καλοδεχούμενοι στον Παναθηναϊκό και, πιστέψτε με, αυτό είναι κάτι που είχαν ανάγκη και οι δυο διότι είχαν πολλές δυσκολίες στις προηγούμενες ομάδες τους.

Ο Ντάνιελ βίωσε μια πολύ δύσκολη κατάσταση πέρυσι στη Σπόρτινγκ και σε καμία περίπτωση δεν ένιωσε τη ζεστασιά που βρήκε όταν ήρθε εδώ. Απ’ όλους.

 Το ίδιο και ο Μάρκους. Στο Αμβούργο δεν ήταν ευχαριστημένος και ήθελε να κάνει μια νέα αρχή σε μια ομάδα που θα ένιωθε σημαντικός. Νομίζω ότι και οι δυο βρήκαν αυτό που έψαχναν στον Παναθηναϊκό.

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με το κλαμπ και την ποιότητα ζωής για τις οικογένειές τους και το βλέπω κι απ’ τις συζητήσεις που έχουμε κάνει».

-τους στόχους τους: «Και οι δυο είναι winners (νικητές). Θέλουν να κερδίσουν τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουν πως θα είναι πολύ δύσκολο από την αρχή, αλλά σταδιακά πιστεύουν πως η ομάδα θα γίνει ξανά πολύ δυνατή.

Γι’ αυτό, άλλωστε και υπέγραψαν πολυετή συμβόλαια. Επειδή πιστεύουν πολύ στο πρότζεκτ που τους ανέλυσαν ο Νίκος (Νταμπίζας) και ο Γιάννης (Αναστασίου). Και θέλουν να τα καταφέρουν στον Παναθηναϊκό».

-τη μέχρι τώρα παρουσία του Μπεργκ: «Πάει πολύ καλά και το βλέπω και στην ψυχολογία του. Έχει ξεπεράσει τον περσινό τραυματισμό του, δουλεύει πολύ καλά μ’ έναν προπονητή κι ένα τεχνικό τιμ που πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του και όλα αυτά βγαίνουν στο γήπεδο.

Προχθές (σ.σ.: Σάββατο) πέτυχε ακόμη ένα γκολ και νομίζω ότι σύντομα θα φτάσει στο επίπεδο που ήταν μέχρι πριν 2-3 χρόνια. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε».

-τις απαιτήσεις από τον Πράνιτς: «Ο Ντάνιελ είναι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες που έχει βρει στην ομάδα. Ξέρει ότι είναι ένας από τους σταρ και οι απαιτήσεις είναι αυξημένες γι’ αυτόν, όμως είναι παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά και θα μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτόν. Του άρεσε πολύ το γεγονός ότι μπήκε αμέσως σε… δράση συμμετέχοντας στα ματς της ομάδας.

Αυτό θα τον βοηθήσει να βρει πολύ πιο γρήγορα τον ρυθμό του διότι μην ξεχνάμε πως στη Σπόρτινγκ τον είχαν υποχρεώσει να κάνει προπονήσει με τη β’ ομάδα μέχρι να σπάσει το συμβόλαιό του».

-το ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Και οι δυο γνωρίζουν πως έχουν έρθει σε μια ομάδα που ξεκινάει ένα εντελώς καινούριο πρότζεκτ. Με πολλά νέα παιδιά κι ένα γκρουπ πολύ πιο έμπειρων παικτών με στόχο να φτιάξουν κάτι νέο.

Θέλει χρόνο και πολλή δουλειά όλο αυτό και το βλέπουν και οι ίδιοι. Μου έχουν πει πως το ρόστερ έχει πολύ ταλέντο, αλλά λείπει προς το παρόν η πείρα και ισορροπία στον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών. Θέλουν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά και συνολικά την ομάδα να εξελιχθεί και να μπορέσει με τον χρόνο να γίνει ξανά ανταγωνιστική».

Πηγή:
sport-fm.gr