Η «ηρεμία» που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ είναι μόνο φαινομενική. Κι αυτό γιατί οι διεργασίες συνεχίζονται, προκειμένου σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις (αναμένονται Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο) και προπαντός… έργα.

Το νέο «σπίτι» της ομάδας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα έχει οριστικά και αμετάκλητα χωρητικότητα 33.000 θεατών. Αυτό προκύπτει (σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ») από τη στατική μελέτη που έστειλε ο Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι, στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα το έργο, με πρώτο αυτό του σχεδιασμού της εγκατάστασης και των εξωτερικών χώρων από τον επιστήθιο φίλο του «τίγρη» και συνεργάτη του Ιταλού αρχιτέκτονα, Θανάση Κυρατσού.

Τα πάντα βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Υπενθυμίζεται πως ο (απόλυτα εφικτός, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας) στόχος είναι να αρχίσουν τα έργα μέχρι το τέλος του 2013, προκειμένου το έργο να είναι έτοιμο προς χρήση το 2015.

Κουμάντο ο Μπάγεβιτς

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναχώρησε για ολιγοήμερες διακοπές στη Σαρδηνία και το γενικό κουμάντο στην ΑΕΚ στο διάστημα που θα απουσιάζει θα έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τελευταίος επέστρεψε από τη Βοσνία και παρακολούθησε το χθεσινό φιλικό με τη Νέα Ιωνία, ενώ πιθανώς να έχει συνάντηση με τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο για αγωνιστικά ζητήματα.

Ποια ξεκούραση;
Παρότι υπήρχε χθες φιλικό, το σημερινό (αλλά και το αυριανό) πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση για την ΑΕΚ. Την ερχόμενη Κυριακή η αποστολή θα αναχωρήσει για τα Χάνια Πηλίου, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας και θα δώσει τέσσερα φιλικά: στις 14/8 με ΑΕ Διμηνίου Βόλου, στις 18/8 με ΑΣ Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου, στις 21/8 με Απόλλωνα Καλαμαριάς και στις 25/8 με Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Στις 31/8 η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Καλλιθέα, ενώ για το Σεπτέμβριο αναζητούνται πιο δυνατοί αντίπαλοι στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: sport-fm.gr