Με εμφανή τα σημάδια βελτίωσης, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, με τους περισσότερους από αυτούς που επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου να ξεκινήσουν, να δείχνουν το καλό τους πρόσωπο, ο Παναθηναϊκός έδειξε… περίπου πως θα είναι τη νέα σεζόν, στο 0-0 με την Λάτσιο.

Στην επιστροφή στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, «Απόστολος Νικολαΐδης», το «τριφύλλι» έδειξε επιτέλους ότι γίνεται καλύτερο. Ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έδωσε στους οπαδούς του μια μικρή γεύση από αυτό που θα βλέπουν στα επίσημα παιχνίδια.

Φανέλα βασικού και ντεμπούτο για τους Σίλντενφελντ και Αμπεΐντ που ήταν αρκετά καλοί, κάτι περισσότερο από μισή ώρα αγωνίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ, δείχνοντας πως πρέπει να βρει ακόμα πατήματα…

Εξαιρετικός ο Νίκος Μαρινάκης, η καλύτερη – μέχρι στιγμής – εμφάνιση του Μέντες στο χώρο του κέντρου, αρχηγός… με τα όλα του ο Ζέκα. Βοήθησε ο Καρέλης, ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντίνας.

Το ματς:

Στο… σπίτι του ήταν, θα έκανε κουμάντο! Και το λογικό, επιβεβαιώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός, εκμεταλλευόμενος στον μέγιστο βαθμό και τον ενθουσιασμό από την εξέδρα, έδειξε το καλό του πρόσωπο και δεν κράτησε τους… τύπους του καλού οικοδεσπότη.

Με συνεχή κίνηση, κυκλοφορία της μπάλας και εμφανώς βελτιωμένοι, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ στο 6ο λεπτό.

Το… «μηχανάκι», Ζέκα, έπειτα από λάθος γύρισμα στον Μαρκέτι, προσπάθησε να τον περάσει, βγήκε πλάγια, «έσπασε» τη μπάλα στον Καρέλη, αλλά αυτός δεν έπιασε όπως θα ήθελε το πλάγιο «ψαλιδάκι». Το πρώτο 25λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στο «τριφύλλι» που δεν είχε απειληθεί καθόλου.

Η Λάτσιο, ανεβάζοντας σιγά – σιγά την απόδοσή της, προσπάθησε να ανησυχήσει τον Καπίνο με κάποια γεμίσματα, που όμως, ακόμα κι όταν έβρισκαν «ιταλικό» κεφάλι, δεν είχαν τύχη. Η καλύτερη ευκαιρία των «λατσιάλι» ήρθε στο 38’ με τον Λούλιτς να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Καπίνο να βγαίνει νικητής, απομακρύνοντας με τα πόδια. Ο κίνδυνος που δημιουργήθηκε αφύπνισε ξανά τον Παναθηναϊκό που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έψαξε το γκολ, αλλά στο 44’, ο Μαρκέτι απομάκρυνε το καταπληκτικό σουτ του Καρέλη με το αριστερό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ηΛάτσιο κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 48’, αν δεν ήταν ο Νάνο να διώξει πάνω στη γραμμή, ο Λούλιτς θα είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά. Η είσοδος του Ερνάνες στο παιχνίδι βοήθησε ακόμα περισσότερο τους Ιταλούς, με τον Βραζιλιάνο άσο να απειλεί την εστία του Καπίνο εις διπλούν στο 52ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» δεν θα άφηναν αναπάντητη την προσπάθεια της Λάτσιο να ελέγξει το ματς, αλλά παρά το γεγονός πως ισορρόπησε κάπως την κατάσταση, άργησε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 75ο λεπτό, ο Ντίνας από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά προς την εστία, αλλά προτού ο Μπεργκ σκοράρει, είδε αντίπαλο αμυντικό να απομακρύνει. Το ματς ολοκληρώθηκε με το δοκάρι του Ντίνα στο 83ο λεπτό από εξαιρετικό δεξί σουτ…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός:
Καπίνο (72’ Κοτσόλης), Μαρινάκης (81’ Σπυρόπουλος), Σίλντενφελντ (81’ Ρισβάνης), Κουτρουμπής (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μέντεζ (78’ Λαγός), Αμπείντ (72’ Δώνης), Ζέκα, Μπαϊράμι, Καρέλης (58’ Μπεργκ), Ντίνας (84’ Μουζακίτης)

Λάτσιο: Μαρκέτι (69’ Μπιτσάρι), Γκονσάλβες, Μπίλια, Χονοράτο, Λούλιτς, Μπιάβα, Λεντέσμα (56’ Γκονζάλες), Ράντου, Κόμκο (69’ Καβάντα, 84’ Ρότσι), Καντρέβα (46’ Ερνάνες), Φλοκάρι

Πηγή: Sport-fm.gr