Από πλευράς Ολυμπιακού εξ αρχής ήταν σαφείς, παρά την περί αντιθέτου φημολογία: ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι «δεμένος» από την ομάδα. Όχι στα λόγια, αλλά με συμβόλαιο. Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται και στην πράξη. Η «Ελευθεροτυπία» αποκαλύπτει τους όρους του συμβολαίου συνεργασίας με τον Αλγερινό φορ, που έχει κατατεθεί από τους Πειραιώτες στην ΕΠΟ.

Σε αυτό αναφέρεται ρητώς πως ο «τρομοκράτης» έχει υπογράψει ως το 2016. Οι «καθαρές» ετήσιες αποδοχές του είναι 700.000 ευρώ, που μαζί με τα μπόνους (αν κατακτήσει το πρωτάθλημα και κάνει 25 συμμετοχές) φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Βάσει του προηγούμενου συμβολαίου του, ο Τζεμπούρ είχε πάγιες αποδοχές 600.000 ευρώ και άλλες 300.000 ευρώ ως μπόνους, ενώ προβλεπόταν ότι σε περίπτωση πώλησης του παίκτη, ο τελευταίος θα εισέπραττε το 15% του ποσού της μεταγραφής.

Στο νέο συμβόλαιο του 29χρονου άσου δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης σε αντίθεση με την προηγούμενη συμφωνία των δύο πλευρών, όπου οριζόταν ως ρήτρα το ποσό των 6 εκατ. ευρώ. Επίσης στο νέο συμβόλαιο δεν υπάρχει όρος που να του απαγορεύει να μεταγραφεί σε άλλη ελληνική ομάδα.

Όλα αυτά την ώρα που ο ατζέντης του Τζεμπούρ φερόταν να τον προωθεί στην αγορά ως ελεύθερο και έτσι προέκυψε και η φήμη περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν εξακολουθεί να απέχει από τις προπονήσεις, δεν έχει φέρει πρόταση που να ικανοποιεί το σύλλογο και οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, με την κατάληξη της υπόθεσης να είναι απρόβλεπτη.

Πηγή: sport-fm.gr