Αν και τα ισραηλινά ΜΜΕ θεωρούν τη συμφωνία του Τζο Ινγκλς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεδομένη, ο ίδιος μιλώντας στον Τύπο της Αυστραλίας επιβεβαιώνει πως έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό και αναφέρει πως όλα είναι ανοικτά για το μέλλον του. Κι όλα αυτά την ώρα που ούτως ή άλλως υπάρχουν δυσκολίες για την απόκτηση του Ντέιβιντ Μος.

«Θα αποφασίσω σύντομα. Και οι δύο ομάδες μού έχουν κάνει προτάσεις. Εξετάζω τις επιλογές μου και είναι πιθανό να συμφωνήσω με οποιαδήποτε. Το οικονομικό θέμα δεν είναι το μεγαλύτερο ζήτημα», δήλωσε ο Αυστραλός φόργουορντ.

Στον ίδιο φαίνεται να αρέσουν εξίσου Τελ Αβίβ και Αθήνα. «Όλοι μου λένε για το Τελ Αβίβ ‘μην πας εκεί’, γιατί πιστεύουν πως είναι επικίνδυνο μέρος για να ζήσει κανείς. Όταν τους ακούω πως ανησυχούν το μόνο που λέω είναι ‘έχετε πάει εκεί; Είναι πανέμορφα στο Τελ Αβίβ’. Είναι μια δυτική πόλη, σαν μια μικρή Αμερική. Έχω πάει και στην Ελλάδα και είναι μία όμορφη χώρα, που έχει παραλίες», τόνισε.

Στο μυαλό του παραμένει και το ΝΒΑ. «Δεν είπα ότι δεν θέλω να παίξω στο ΝΒΑ, αλλά ότι θέλω να έχω εγγυημένο συμβόλαιο. Το ΝΒΑ δεν είναι το παν. Όντως υπήρχε ενδιαφέρον από 4-5 ομάδες από εκεί, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και από ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς έρχομαι από τρεις καλές σεζόν με την Μπαρτσελόνα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολη απόφαση, γιατί θα ήθελα να πάω στις ΗΠΑ. Κι αν δεν το κάνω φέτος, θα παραμείνει στόχος μου. Ξέρω πως έχω αξία στην Ευρώπη. Πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά όσοι το γνωρίζουν αντιλαμβάνονται πόσο καλό είναι το άθλημα στην Ευρώπη. Πλέον νιώθω σαν Ευρωπαίος».

Όσο για τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα, ο 25χρονος άσος: «Απόλαυσα τη θητεία μου στην Μπαρτσελόνα. Πήραμε 7 από τους 12 τίτλους που διεκδικήσαμε στην Ισπανία. Τα τρία χρόνια που ήμουν εκεί αποκόμισα σπουδαίες εμπειρίες. Μου άρεσε η πόλη, η κουλτούρα, ο καιρός, το φαγητό κι έκανα φίλους. Έμαθα αρκετά καλά και τη γλώσσα. Όμως εμείς οι 4-5 παίκτες που έληξαν τα συμβόλαιά μας είμαστε ελεύθεροι. Αν, πάντως, έχω άλλη πρόταση από την Ισπανία, η Μπαρτσελόνα μπορεί να με κρατήσει αν μου καταθέσει ισόποση προσφορά».

Πηγή: sport-fm.gr