Η νέα ΑΕΚ, αυτή που θα επιχειρήσει να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στη μεγάλη κατηγορία, χτίζεται από χθες. Κι όσο κι αν η συμμετοχή στην τρίτη κατηγορία συνιστά… ιστορικό χαμηλό για το σύλλογο, η προοπτική και το όραμα που δίνουν η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, η συστράτευση παλαιών και νέων δυνάμεων της ομάδας, η συσπείρωση του κόσμου και η επικείμενη επιστροφή στην ιστορική της έδρα δίνουν ελπίδες για ένα πολύ καλύτερο αύριο.

Τα κομμάτια που λείπουν και οι υπό δοκιμήν

Η ΑΕΚ δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της. Απομένουν 4-5 ακόμη κινήσεις, εκ των οποίων 2-3 προορίζονται για το βασικό σχήμα. Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση με έναν στόπερ που θα αποτελέσει «κολόνα» της άμυνας. Εκεί υπάρχουν για την ώρα μόνο οι Τσούπρος και Σταθάκης και στόχος είναι να πλαισιωθούν με έναν ξένο παίκτη, που ΔΕΝ θα είναι-εκτός σοβαρού απροόπτου-ο Μπρούνο Τσιρίλο. Δεν αποκλείεται να αποκτηθεί ένας ακόμη αμυντικός, ως επιπλέον λύση για τα μετόπισθεν.

Στην «Ένωση» αναζητούν επίσης έναν μεσοεπιθετικό, που θα μπορεί να αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ ή στα άκρα (και κυρίως δεξιά). Για την υπόθεση αυτή κοιτάζουν κυρίως στο εξωτερικό. Από εκεί κι έπειτα, αναζητούνται ένας αναπληρωματικός του Τσουμάγκα για τη θέση του αριστερού μπακ, ένας ακόμη σέντερ φορ (πίσω από Μπρέτσεβιτς και Παυλή), αλλά και ακραίοι μεσοεπιθετικοί, με την περίπτωση Καραλή να παραμένει στα υπόψη.

Κάποιες από τις επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τους παίκτες που από χθες δοκιμάζονται. Οκτώ ποδοσφαιριστές περνούν από το μικροσκόπιο του Τραϊανού Δέλλα και θα παραμείνουν στην προετοιμασία μέχρι να σχηματιστεί γνώμη για τις δυνατότητές τους.

Πρόκειται για: τον 18χρονο στόπερ Άνταμ Τζανετόπουλο (που έχει περάσει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και τη δεύτερη ομάδα της Νίκης Βόλου), τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Θωμά Ντάφλα (έπαιζε στην ΑΕ Μοσχάτου), τον 21χρονο μπακ Σταύρο Πεταμβράκη (πέρασε από Διαγόρα, ΠΑΟ Ρουφ και φέτος έπαιξε σε Φωστήρα), τον 22χρονο Σέρβο αριστερό χαφ Ντάρκο Ρόκσα (έπαιξε σε Παρτιζάν και Ζέμουν, φέτος ήταν στη Νόβισαντ) και τέσσερις ακόμη παίκτες από την ομάδα κάτω των 17 ετών. Αυτοί είναι ο αμυντικός χαφ Νίκος Ζιβάνοβιτς, ο μέσος Αργύρης Κάτσικας, ο επιτελικός χαφ Τρύφων Κασβιρόπουλος και ο σέντερ φορ Αργύρης Τζάθας.

Πηγή: sport-fm.gr