Μετά την Ευρωλίγκα ο Λάσμε αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας –μάλιστα- τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ του τριφυλλιού στις δηλώσεις του έκανε λόγο για μια επιβράβευση της προσπάθειας όλης της ομάδας που αντικατοπτρίζεται στην δική του διάκριση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη διάκριση και πραγματικά σημαίνει πολλά για μένα… Είναι επιβράβευση μιας προσπάθειας, αλλά όχι μόνο δικής μου. Η άμυνα είναι η θέληση του κάθε παίκτη, αλλά περισσότερο είναι η δουλειά μιας ολόκληρης ομάδας», τόνισε και συνέχισε:

«Στον Παναθηναϊκό θέλαμε όλοι να παίξουμε άμυνα. Οπότε η διάκριση στην πραγματικότητα ανήκει σε όλη την ομάδα και στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί όλη τη χρονιά για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού το οποίο αποτέλεσε τη βάση του τρόπου που αγωνιζόμαστε όλη τη χρονιά και το οποίο μας έδωσε σημαντικές νίκες και διακρίσεις».

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους τον ψήφισαν…

«Ευχαριστώ όσους θεώρησαν ότι ήμουν ο καλύτερος αμυντικός και την ομάδα μου, όπως ευχαριστώ και όλους στην ομάδα, γιατί χωρίς αυτούς καμία ατομική διάκριση δεν είναι στην πραγματικότητα εφικτή».

Πηγή: sport-fm.gr