Την απόκτηση του Τζόζι Άλτιντορ ανακοίνωσε η διοίκηση της Σάντερλαντ. Ο Αμερικανός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών.

Στις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής των ΗΠΑ στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2009 και το Μουντιάλ του 2010, χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και εξελίξιμους επιθετικούς της γενιάς του. Η πορεία του δεν ήταν ανάλογη, αφού δεν κατάφερε να ανταποκριθεί απόλυτα στις προσδοκίες. Ο Τζόζι Άλτιντορ, όμως, έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως παραμένει ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής, παίζοντας υπό την καθοδήγηση του Πάολο Ντι Κάνιο.

Η Σάντερλαντ, δαπανώντας περίπου 7 εκατ. ευρώ, έπεισε τη διοίκηση της ΑΖ Άλκμααρ και εξασφάλισε τη συνεργασία της με τον Άλτιντορ. Ο Αμερικανός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, με τις ετήσιες αποδοχές του, πάντως, να μην γίνονται γνωστές.

Να θυμίσουμε πως ο Τζόζι Άλτιντορ, ο οποίος είναι 60 φορές διεθνής με τις ΗΠΑ, στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας με τη φανέλα της Άλκμααρ, έπαιξε σε 68 αγώνες σημειώνοντας 37 γκολ.

Πηγή:sport-fm.gr