Η κοινή εμφάνιση των Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ και Νίκι Μπατ στους δρόμους του Μάντσεστερ, θα μπορούσε εύκολα να παρομοιαστεί με σκηνή από ταινία. Βλέποντας τη φωτογραφία των έξι, προσπαθείς να επαναφέρεις στη μνήμη σου κάποιο παιχνίδι στο οποίο έπαιζαν όλοι μαζί, αφού ο μόνος που έχει μείνει στο κλαμπ των ενεργών ποδοσφαιριστών είναι ο «σκύλος» Ράιαν Γκιγκς.

Εμείς το… προχωρήσαμε λίγο παρακάτω, με την πρώτη μας σκέψη να πηγαίνει σε ένα στοπ καρέ μιας ταινίας.

Το πιο κοντινό που υπάρχει στην… ταινιοθήκη μας, είναι το «Reservoir Dogs» του Κουέντιν Ταραντίνο σε μια πιο… δική μας έκδοση.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Ράιαν Γκιγκς – Ο αρχηγός της συμμορίας

Δεν μασάει. Είναι 39 και συνεχίζει να παίζει. Είναι κοινό μυστικό πως η σεζόν που έρχεται θα είναι και η τελευταία του στην ενεργό δράση, αλλά ας ζήσουμε στο παρόν. Επίσης, είναι στο πίσω μέρος της φωτογραφίας, κάτι που δείχνει το γνήσιο… αρχηγιλίκι του. Επιβλέπει τους δικούς του, φροντίζοντας γι’ αυτούς και ελέγχοντας το περιβάλλον. Στο μυαλό μας, δεν θα δίσταζε να τραβήξει όπλο ανά πάσα στιγμή.

Αφοί Νέβιλ – Οι εκτελεστές

Το ίδιο –με το πιστόλι- ισχύει και για τους αδερφούς Νέβιλ. Είναι η δουλειά τους άλλωστε. Με «κρύο» αίμα, ο «παλιός» Γκάρι και ο πιο νέος Φιλ κάνουν την βρώμικη –κυριολεκτικά- δουλειά, βάφοντας τα χέρια τους με αίμα. Κι ας λερωθούν τα ακριβά πουκάμισά τους.

Σκόουλς – Ο χακεράς

Σε κάθε ομάδα – συμμορία χρειάζεται και ο εγκέφαλος. Όχι ο ενεργός, αλλά εκείνος που βρίσκεται στο παρασκήνιο και «σπάει» κάθε σύστημα λύνοντας κάθε πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε «δέσιμο» των φίλων και συναδέλφων του. Φαίνεται… ψαρωμένος άλλωστε. Δεν έχει συνηθίσει ακόμη το φως του δρόμου.

Νίκι Μπατ – Ο οδηγός

Πολλοί θα πουν ότι ο Νίκι Μπατ είναι λιγότερο… μάγκας από τους υπόλοιπους πέντε. Τα πράγματα –στο μυαλό μας πάντα- είναι διαφορετικά. Ο Νίκι είναι αυτός που μπορεί να τους σώσει τα τομάρια ανά πάσα στιγμή. Αυτός που πρέπει να έχει ζεστή τη μηχανή του αυτοκινήτου και το πόδι στο γκάζι για να το πατήσει ανά πάσα στιγμή. Και φυσικά, είναι τόσο κουλ τύπος που δεν έχει πρόβλημα με το φαγητό στο αμάξι, αλλά μάλιστα έχει την απαίτηση να τον κερνάνε κάτι για να… τσιμπήσει.

Ντέιβιντ Μπέκαμ – Ο γόης

Last but not least. Εδώ δεν χρειάζεται μακροσκελής ανάλυση. Αεράτος, με το γενικό στυλ που τον χαρακτηρίζει, θα ήταν ο ιδανικός γόης της συμμορίας. Αυτός που είναι ικανός να γίνει «πέσιμο» και να ντύνεται βιαστικά για να προλάβει, αφού εκείνη την ώρα βρισκόταν με γυναικεία παρέα, ενώ κάποια άλλη… φίλη του τον έπαιρνε τηλέφωνο για να βρεθούν.

Έλειπε ένας. Ο Σερ Άλεξ, που λογικά σε ανάλογο σενάριο θα καθόταν στο γραφείο του πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, περιμένοντας τα «παιδιά» του να γυρίσουν.

Πηγή: Sport-fm.gr