Οι Μαδριλένοι θα ισχυριστούν πως «τα ψηλά δέντρα πετροβολάνε» (ή μια αντίστοιχη ισπανική παροιμία τελοσπάντων). Οι Καταλανοί -και οι Μαδριλένοι που υποστηρίζουν την Ατλέτικο- πως «δεν ψιχαλίζει, σας φτύνουν».

Ό,τι κι αν πει ο καθένας όμως, το συμπέρασμα δεν αλλάζει: H Ρεάλ είναι η πιο αντιπαθητική ομάδα της Ισπανίας. Ή τουλάχιστον αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας «Ikerfel» για λογαριασμό της εφημερίδας «AS».

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 3.000 οπαδούς των 20 ομάδων της Primera Division και των 22 ομάδων της Segunda, το 55% απ’ αυτούς δήλωσε… αντι-Ρεάλ. Η «βασίλισσα», δε, εμφανίζεται να έχει κερδίσει και νέους εχθρούς την τελευταία διετία, καθώς το ποσοστό που είχε σε αντίστοιχη δημοσκόπηση το 2011 έφτανε το 51%.

Την ίδια ώρα, εκείνοι που… βγάζουν σπυράκια με την Μπαρτσελόνα φτάνουν το 40% (ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη διετία), ενώ το 27% «ξινίζει» με την Μπιλμπάο και το 26% με τη Σεβίλλη.

Όσο για τα… ανάποδα συμπεράσματα της έρευνας (με την έννοια του ποια είναι η πιο συμπαθητική ομάδα για τον οπαδό που ερωτάται πέρα από τη δική του) παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον.

Κι αυτό διότι δημοφιλέστερη «δεύτερη» ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα (με ποσοστό 40%) και ακολουθεί η Ρεάλ (με 34%). Κι ενώ η Ατλέτικο παρουσιάζει σημαντική αύξηση (με 21%), έκτη και… καταϊδρωμένη (μετά τις Μπιλμπάο και Μπέτις) έπεσε η Βαλένθια, που παρουσίασε πτώση της δημοφιλίας της κατά πέντε μονάδες.

Πηγή: Sport-fm.gr