Ούτε να… ακούει δεν θέλει για πιθανή εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Σε συνέντευξή του στη Live Sport, ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν προτίθεται να ασχοληθεί με το χώρο του ποδοσφαίρου.

«Και με το μπάσκετ δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά είχα ηθικές δεσμεύσεις. Για το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καμία ηθική δέσμευση, γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να περνά από το μυαλό μου. Εμείς το μπάσκετ αγαπήσαμε, με το μπάσκετ μεγάλωσα και σε αυτό είμαστε τώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Η πολυμετοχικότητα απέτυχε. Δεν πιστεύω σε πολυμετοχικές συνεργασίες, έχω δει ότι ο αθλητισμός είναι one man show. Δεν θα μου άρεσε ούτε η… μονομετοχικότητα. Γενικότερα δεν θα μου άρεσε τίποτα στο ποδόσφαιρο, σας παρακαλώ μην με μπλέκετε καθόλου».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχτηκε πως αποδείχτηκε λάθος η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. «Εσφαλμένα πιστέψαμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έκανε και θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο. Απεδείχθη ότι ήταν μια λανθασμένη κίνηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας Παναθηναϊκός που να μην πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν καλύτερα σήμερα αν είχε στο τιμόνι την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Παραλίγο να μην αδειοδοτηθούμε. Ο σύλλογος βρίσκεται στην κατάσταση που ξέρετε. Με τον κ. Βαρδινογιάννη μπορεί να μην είχαμε αυτό που θέλαμε ως Παναθηναϊκός, αλλά ο σύλλογος ήταν σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο και είχαμε τις πορείες μας στην Ευρώπη, κάτι που λείπει».

Όσο για την προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου; «Δεν γνωρίζω ποια είναι η διάθεσή του. Δείχνει ο άνθρωπος ότι προσπαθεί υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν έχει δίπλα του Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλο, Πατέρα και Πολέμη για να έχουν βάλει 100 εκατ. ευρώ και να μπορεί να τα διαχειριστεί όπως ο κ. Πατέρας».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός άφησε αιχμές για τον Νικόλα Πατέρα και το πέρασμά του από την προεδρία. «Ο κ. Πατέρας επέδειξε τρομερή αλαζονεία ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού διαχειριζόμενος τα χρήματα που είχαν βάλει όλοι όσοι συμμετείχαν στην πολυμετοχικότητα, χωρίς να δίνει λογαριασμό στους μετόχους. Τον είχα συναντήσει και του είχα πει ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν στην ιστορία και το ήθος του Παναθηναϊκού. Μπορεί να κάνουν για τον Εθνικό, για τον Ολυμπιακό, αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό», ανέφερε.

Ερωτηθείς, τέλος, αν δεν εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο για να μην έρθει σε ρήξη με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, απάντησε: «Θα τους κατάπινα και τους δύο (γέλια). Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και με τον κ. Μελισσανίδη και με τον κ. Μαρινάκη. Εκτιμώ και τον έναν και τον άλλο, γιατί προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο για τις ομάδες τους».

Πηγή: sport-fm.gr