Αισιόδοξος ενόψει του νοκ- άουτ αγώνα κόντρα στο Ουζμπεκιστάν στο πλαίσιο των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σπύρος Φουρλάνος.

Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να περάσει στους «8» του τουρνουά, εφόσον παρουσιαστεί σοβαρό στον αγώνα της Τρίτης (2/7), ενώ μίλησε και για την μεταγραφή του στην Κλαμπ Μπριζ.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σπύρος Φουρλάνος:

Για το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής:

«Υπάρχει χαρά. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Από σήμερα έχουμε αρχίσει να συγκεντρωνόμαστε για το παιχνίδι με το Ουζμπεκιστάν».

Για το γεγονός πως θα αντιμετωπίσουν το Ουζμπεκιστάν:

«Με το που ακούσαμε πως θα παίξουμε στους “16” με το Ουζμπεκιστάν αρχικά προβληματιστήκαμε. Το όνομα μπορεί να μην λέει πολλά, όμως είναι μία ομάδα με πολλές δυνατότητες. Έχουμε δει τόσο τα παιχνίδια τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και πριν από αυτό. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πιστεύω αν είμαστε, τότε δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα».

Για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία:

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες. Κάνει πολύ ζέστη, όμως δεν μας ενδιαφέρει γιατί δεν έχουμε πάει για τουρισμό».

Για τη πρόκριση στους «16»:

«Μόνο η πρόκριση στην επόμενη φάση αποτελεί μεγάλη επιτυχία για εμάς, καθώς πήραμε μέρος σε μία διοργάνωση όπως αυτή για πρώτη φορά. Τώρα για το Ουζμπεκιστάν μπορεί να μην είναι το μεγαθήριο, αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα».

Για την τακτική που ακολουθεί η Εθνική:

«Αποτελεί μεγάλο όπλο για εμάς. Βέβαια, μας έχει βοηθήσει το γεγονός πως έχουμε πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες μας. Ωστόσο, για εμένα είναι σημαντικό πως έχουμε ποιότητα ως ομάδα. Είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό της και όχι να παίξει αμυντικά. Κάτι που έκανε η Εθνική μας τα προηγούμενα χρόνια».

Για το γεγονός πως έπαιξε και τα 90’ κόντρα στην Παραγουάη:

«Είχα πολύ καιρό να αγωνιστώ και τα 90’. Σίγουρα πιστεύω πως βοήθησα την ομάδα, όμως η προσπάθεια ήταν συνολική».

Για την μεταγραφή του στην Κλαμπ Μπριζ:

«Είναι μια αλλαγή σελίδας για εμένα, καθώς ήμουν στον Παναθηναϊκό για εννιά χρόνια. Είχα δεθεί με όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή ήταν να φύγω. Μάλιστα, εφόσον έρθει και ο Βαλεντίνος Βλάχος στην Κλαμπ Μπριζ, τότε θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Θα είναι πιο εύκολη και για έμενα και γι’ αυτόν η προσαρμογή».

Για τους λόγους που τον έκαναν να πάει στο Βέλγιο:

«Θεωρώ όλη η νοοτροπία και η σκέψη γύρω από το ποδόσφαιρο που υπάρχει στο Βέλγιο είναι διαφορετική. Έχουν διαφορετική ματιά για το ποδόσφαιρο. Εκεί είσαι πιο απελευθερωμένος. Στην Ελλάδα υπάρχει μια χαζή πίεση και πολλοί πειρασμοί που δεν σε αφήνουν να είναι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο».

Για το αν θέλουν να πάρουν εκδίκηση από τους Ισπανούς, λόγω του περσινού χαμένου τελικού:

«Πραγματικά οι Ισπανού είναι το κάτι άλλο. Είναι το μεγάλο φαβορί του τουρνουά μαζί με την Γαλλία».

Για τον αντίπαλο που θα ήθελαν να πετύχουν στην επόμενη φάση:

«Η αλήθεια είναι πως η Γαλλία έχει πολύ καλή ομάδα. Ωστόσο, θα θέλαμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία, λόγω της “διαμάχης” που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες κυρίως σε πολιτικό επίπεδο».

Πηγή: sport-fm.gr