Πριν από δυο χρόνια, τέτοια εποχή ήταν όταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού καλούσαν τους αδερφούς Αγγελόπουλους να πάρουν την ομάδα και να φύγουν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Να αποσύρουν τον Ολυμπιακό από την Α1 και να τον πάνε στην Αδριατική Λίγκα. Έτσι απλά, λες κι αυτό είναι κάτι που παίρνεις ένα τηλέφωνο και γίνεται.

Το… παραμύθι αυτό θα πρέπει να τελειώσει γιατί μόνο κακό κάνει στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι σαν την λαϊκή απαίτηση που υπήρχε πριν μερικές εβδομάδες και πριν τα παιχνίδια με την Εφές, να ανοίξουν οι πτυσσόμενες εξέδρες στο ΣΕΦ. Να ανοίξουν οι εξέδρες που δεν υπάρχουν κι έχουν καταστραφεί εδώ και χρόνια.

Έτσι όμως είναι ο κόσμος. Λέει κάποιος κάτι και το αναπαράγει απλά, θεωρώντας ότι αυτός ξέρει κι αυτοί που τρέχουν την ομάδα, στην προκειμένη τον Ολυμπιακό, δεν ξέρουν και κάνουν κακό στην ομάδα τους.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν. Αν ο Ολυμπιακός αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτόματα μένει εκτός Ευρωλίγκας. Έτσι απλά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εγγυημένο συμβόλαιο τύπου Α με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι μέσα στις οχτώ πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την Αδριατική Λίγκα υπάρχουν τρία εισιτήρια για την Ευρωλίγκα και τα τρία αυτά εισιτήρια τα διεκδικούν ομάδες που δεν έχουν τη δυναμική του Ολυμπιακού. Για ποιο λόγο η Παρτιζάν, η Τσιμπόνα, ο Ερυθρός Αστέρας, η Ιγκοκέα, η Τσεντεβίτα, η Ολίμπια και όλες οι ομάδες της Αδριατικής Λίγκας να δεχθούν τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημά τους αν έτσι χάσουν μια θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα; Γιατί δεδομένα ο Ολυμπιακός θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Όλα αυτά λοιπόν τα οποία λέγοντα, πολύ απλά είναι αδύνατο να γίνουν. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αλλάξει όλος ο μπασκετικός χάρτης και η Ευρωλίγκα να αλλάξει το καταστατικό της, ερχόμενη σε σύγκρουση όχι μόνο με τον ΕΣΑΚΕ και το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και όλες τις άλλες χώρες που θα θιχτούν από μια τέτοια προοπτική.

Πηγή: Sport-fm.gr