Ο Γιουπ Χάινκες είπε «αντίο» στην Μπάγερν Μονάχου, όχι όμως και στην προπονητική. Ο 67χρονος τεχνικός ξεκαθάρισε πως η επόμενη σεζόν θα τον βρει στην… αγρανάπαυση, αλλά όχι σαν συνταξιούχο, αφού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δουλέψει ξανά στο μέλλον. Μάλιστα τόνισε πως είχε πολλές προτάσεις και «φωτογράφισε» τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Δεν θα εργαστώ πουθενά του χρόνου. Θα ξεκουραστώ. Μετά θα δούμε», δήλωσε ο Χάινκες στο πάνελ που είχε την επιγραφή «Γιουπ, σε ευχαριστούμε». «Φέτος εργάστηκα πολύ σκληρά. Έφτασα στα όριά μου δουλεύοντας ακατάπαυστα, χωρίς ξεκούραση. Διαπίστωσα, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, ότι έχω φτάσει σε μία ηλικία που χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν να με προσλάβουν. Οι πλούσιες ομάδες, αυτές που δίνουν αλόγιστα τα χρήματα, δεν με ενδιέφεραν ποτέ. Ακόμη και μία διεθνώς διακεκριμένη ομάδα με πλησίασε», πρόσθεσε.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, αποθέωσε τον απερχόμενο προπονητή: «Ο Γιουπ από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας είχε ένα πλάνο για να φτάσουμε στην κορυφή και δούλεψε γι’ αυτό με πάθος που δεν έχω ξαναδεί. Με το τρεμπλ καταφέραμε κάτι ιστορικό και η συμβολή του ήταν τεράστια. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη σεζόν. Σε ευχαριστούμε Γιουπ». Μάλιστα πρόσθεσε πως «… όταν ξεκουραστεί και νιώσει έτοιμος, οι πόρτες της Μπάγερν θα είναι πάντα ανοικτές γι’ αυτόν» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος Ούλι Χένες. «Ο Γιουπ δούλεψε υποδειγματικά κι έκανε τα πάντα για να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. Οι παίκτες τον ακολουθούσαν πιστά και δικαιώθηκαν».

Πηγή: sport-fm.gr