Οι εμφανίσεις του στην Τουρκία, όπου με 12 γκολ σε 15 αγωνιστικές συνέβαλε αποφασιστικά στην παραμονή της Ακίσαρσπορ στη μεγάλη κατηγορία, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του Φάνη Γκέκα. Ο ίδιος, ωστόσο, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 έβαλε ως προτεραιότητά του τη νίκη με την Εθνική στον αγώνα του Ιουνίου με τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά, ο Φάνης Γκέκας είπε για…

-την παραμονή της Ακίσαρσπορ στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας

 «Περίμενα να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Διαπίστωσα πως είναι μία πολύ καλή ομάδα».

-την πορεία του στην Τουρκία

«Αυτό που έγινε τους τελευταίους έξι μήνες ήταν για μένα ό,τι καλύτερο. Δεν μπορώ να πω όμως ότι περίμενα να πάω εγώ τόσο καλά. Εγώ απλώς βοήθησα την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και ας μη γελιόμαστε, μόνος μου δεν μπορούσα να τα καταφέρω».

-το μέλλον του

«Δεν υπάρχει πρόταση από καμία ομάδα μέχρι στιγμής. Τη Δευτέρα μαζευόμαστε για την Εθνική και μετά από τις υποχρεώσεις της θα δούμε πού θα αγωνίζομαι την επόμενη χρονιά. Θέλω να τελειώνω με αυτό το θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται κι αν όλα πάνε καλά να ξέρω πού θα παίζω αμέσως μετά την Εθνική».

-το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Τουρκία

«Γιατί όχι; Είναι νωρίς να αποφασίσω για το μέλλον μου. Θα δείξει. Τις επόμενες μέρες θα ξέρω σίγουρα».

-την αντιμετώπιση που είχε από τους Τούρκους

«Οι Τούρκοι μάς συμπαθούν πολύ σαν λαό, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να ακούγεται. Ό,τι γράφεται και λέγεται είναι ψέμα».

-τον αγώνα με τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ: «Το θέμα είναι να κερδίσει η ομάδα, όχι να πετύχω γκολ εγώ. Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι, χρειαζόμαστε τη νίκη και όλα τα άλλα είναι περιττά. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν έχει σημασία αν σκοράρω εγώ ή όχι. Θα προετοιμαστούμε πάνω σε κατάλληλο γήπεδο και πιστεύω πως θα συνηθίσουμε τον πλαστικό χλοοτάπητα, ώστε να πάμε στη Λιθουανία για να κερδίσουμε. Η Λιθουανία είναι καλή και δουλεμένη ομάδα, αλλά σημασία έχει πώς θα είμαστε εμείς. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα κερδίσουμε».

-το αν μπορεί η Εθνική να κάνει το απόλυτο στα εναπομείναντα ματς των προκριματικών

«Αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι ο στόχος είναι εφικτός».

-τη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη Ντόρτμουντ

«Είναι μεγάλη μεταγραφή για τον Σωκράτη. Η Ντόρτμουντ είναι μεγάλη ομάδα, από τις κορυφαίες στη Γερμανία και πλέον στην Ευρώπη».

-τον τελικό του Champions League

«Δεν είναι γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά Champions League. Θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Ελπίζω να κερδίσει ο καλύτερος».

Πηγή: sport-fm.gr