Ασύμβατο με το DNA μιας ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα χαρακτήρισε την παράδοση πριν τον δεύτερο ημιτελικό ο Τίτο Βιλανόβα.

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» παραδέχθηκε πως η Μπάγερν έχει μεγάλο προβάδισμα, αλλά ξεκαθάρισε πως η δική του ομάδα είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της.

«Είμαστε η Μπαρτσελόνα και δεν μπορούμε να παραδοθούμε. Έχουν μείνει 90 λεπτά ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κι αφού εξέφρασε την άποψη πως «ούτε η Μπάγερν θεωρεί ότι έχει τελειώσει η πρόκριση, ακόμα κι αν είναι σε καλύτερη κατάσταση από μας», τόνισε:

«Αν αποκλειστούμε, πρέπει τουλάχιστον να το κάνουμε με το κεφάλι ψηλά και παλεύοντας μέχρι το τέλος. Να μην πετάξουμε λευκή πετσέτα και να κάνουμε τους οπαδούς μας περήφανους».

Φυσικά ο Βιλανόβα δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τον Λιονέλ Μέσι. Και δεν θα μπορούσε να μην παραδεχθεί πως η Μπαρτσελόνα βασίζει πολλά πάνω του. «Όσο καλύτερη είναι η κατάστασή του, τόσο περισσότερες θα είναι οι πιθανότητές μας να πάμε στον τελικό. Δεν πρέπει όμως να του μεταφέρουμε τέτοιου είδους πίεση, πρέπει να τον βοηθήσουμε», σημείωσε.

Εμφανίστηκε βέβαιος, ωστόσο ότι «ένας ποδοσφαιριστής τόσο ποιοτικός, όσο εκείνος θα έχει πράγματα να πει σε ένα τέτοιο ματς σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης». Εκτός του καλύτερου παίκτη του, δε, ο Βιλανόβα χαρακτήρισε καθοριστική την απόδοσή και του… δωδέκατου παίκτη του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για να ανατρέψουμε την κατάσταση χρειαζόμαστε τον κόσμο μας. Τόσο η Μπάγερν, όσο και η Ντόρτμουντ είχαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στα γήπεδά τους την περασμένη εβδομάδα κι αυτό τις βοήθησε πολύ. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να είναι ευκολότερο για τους οπαδούς μας να κάνουν το ίδιο».

Πηγή: Sport-fm.gr