Πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά με την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου από τον Παναθηναϊκό. Ενώ στη χθεσινή του συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο, αναμενόταν να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι την Τετάρτη, η πρόσληψή του είναι στον αέρα.

Η διαφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορά στην αποζημίωση του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του. Ο προπονητής αξίωσε να είναι εξασφαλισμένοι τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο από τη διετή συνεργασία οι συνεργάτες του, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ στην πρότασή της προέβλεπε να μην αποζημιωθούν οι συνεργάτες του Αναστασίου σε περίπτωση που διακοπεί το συμβόλαιο τον πρώτο χρόνο. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα κι εφόσον δεν υπάρξουν υποχωρήσεις, όλα είναι πιθανά, ακόμη και το «ναυάγιο» στο deal.

Όλα αυτά κι ενώ ο Γιάννης Αναστασίου έχει ήδη σχηματίσει άποψη για το ρόστερ και εδώ και αρκετές μέρες κάνει προγραμματισμό σαν πρώτος προπονητής. Ο 40χρονος τεχνικός έχει επιλέξει τον Ολλανδό Γιούσεφ Φος (μη θητεία στην Τσβόλε και την ολυμπιακή ομάδα της Κίνας) για γυμναστή και ο βοηθός του θα είναι από την Αγγλία, ενώ στο τεχνικό τιμ θα βρίσκεται και ο Γιάννης Βονόρτας.

Πολύ κοντά σε Φυτανίδη, σενάρια για Φούντα
Προχωρημένες είναι οι επαφές του Σωκράτη Φυτανίδη με τον Παναθηναϊκό και όλα δείχνουν πως ο 29χρονος αμυντικός θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Ατρομήτου, από τον οποίο μένει ελεύθερος. Πιθανότατα θα υπογράψει για τρία χρόνια έναντι 150.000 ευρώ ετησίως. Για την περίπτωση του μεσοαμυντικού του Λεβαδειακού, Παναγιώτη Κόρμπου, που επίσης μένει ελεύθερος, οι εξελίξεις έχουν «παγώσει», ενώ φήμες ήθελαν τους «πράσινους» να καλοβλέπουν τον Ταξιάρχη Φούντα. Πάντως ο 17χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014. Αναφορικά με τον Γιώργο Καραγκούνη, μετά τη χθεσινή γραπτή του δήλωση και τις αιχμές για τη διοίκηση της ΠΑΕ, οι πιθανότητες επιστροφής του μοιάζουν μηδαμινές.

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των ανανεώσεων, σύντομα θα αρχίσουν οι επαφές για να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αλλά και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Δύσκολα θα παραμείνουν Βιτόλο και Τοτσέ, καθώς έχουν λαμβάνειν 620 και 550 χιλιάδες ευρώ ετησίως αντίστοιχα για την επόμενη σεζόν. Μοναδική πιθανότητα να παραμείνουν είναι να δεχτούν σημαντική μείωση των πάγιων αποδοχών τους (κοντά στο 50%) με ορισμό μπόνους και πιθανή επέκταση συμβολαίου. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν επαφές με τους μάνατζερ των Σισοκό (δανεικός από Βόλφσμπουργκ, δύσκολα θα μείνει), Κουίνσι και Μπουμσόνγκ (θα γίνουν συζητήσεις για να αποδεσμευτούν).

* Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα λάβουν μέρος με 2-3 εκατ. ευρώ συνολικά ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (διευθύνων σύμβουλος Chipita), η οικογένεια Ρισβά κι ενδεχομένως ο Θοδωρής Βασιλακάκης (πρόεδρος Aegean Airlines) και ο Τίτος Βασιλόπουλος.

Πηγή: sport-fm.gr