Η απόλυτη ισοβαθμία του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης στην 6η θέση της βαθμολογίας, καθώς έχουν από μία νίκη με ένα γκολ διαφορά, καθώς και η πιθανότητα να μην αδειοδοτηθεί κάποια ή κάποιες ομάδες από αυτές που θα μετάσχουν στα πλέι οφ (άρα την έξοδο στην Ευρώπη θα την κερδίσει η 6η ομάδα), οδηγούν τη Σούπερ Λίγκα στην απόφαση να προχωρήσει σε αγώνα μπαράζ μεταξύ των «πρασίνων» και τους ακριτικού συλλόγου.

Με δεδομένο ότι οι άδειες θα δοθούν στις ΠΑΕ μετά τα πλέι οφ (που ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου), το μπαράζ θα διεξαγόταν αναγκαστικά στα μέσα του Ιουνίου! Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία για τις δύο ομάδες, η διοργανώτρια, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ΠΑΕ, αλλά και της ΕΠΟ, έχει αποφασίσει να διεξάγει το μπαράζ πριν την έναρξη των πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν στις 15 Μαΐου.

Προς το παρόν, οι δύο ΠΑΕ διαφωνούν στην ημερομηνία διεξαγωγής. Ο Παναθηναϊκός θέλει πριν το Πάσχα, ενώ η Ξάνθη προτείνει να γίνει το παιχνίδι μετά τις Άγιες μέρες.

Οι δύο υποψήφιες ημερομηνίες είναι την προσεχή Κυριακή 28 Απριλίου, ή την Κυριακή 12 Μαΐου, την επομένη του τελικού του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θέλει κάπου κοντά στην Αθήνα, η Ξάνθη κάπου στη Μακεδονία. Είναι εξαιρετικά πιθανό, ωστόσο, το μπαράζ να διεξαχθεί σε κάποιο νησί!

Πηγή: Sport-fm.gr