Στη σωστή διαχείριση που θα πρέπει να γίνει το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ για να έρθει η νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο «Άρτζι» ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του δεν θα πρέπει να παρασυρθούν από τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο, αλλά να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή, ούτως ώστε στο τέλος της βραδιάς να ‘χει γίνει το 2-1 υπέρ των “πράσινων”.

Παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Τζέιμς Γκιστ, όπως επιβεβαίωσε ο τεχνικός του τριφυλλιού, ενώ έδειξε πως δεν… αποπροσανατολίζεται από την ήττα των Καταλανών στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Έχουμε το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Στο γήπεδο μας θα είμαστε με τον κόσμο μας. Θέλει προσοχή, καλή διαχείριση. Να το χρησιμοποιήσουμε αυτό στην άμυνα μας και στην επίθεση να παίζουμε σαν να μην υπάρχει κανείς στο γήπεδο. Μας παρέσυρε αυτό στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Μπορεί να ξεφύγεις από την μεγάλη ανυπομονησία», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Για το αν περιμένει αντίδραση από τους Καλατανούς:
«Η Μπαρτσελόνα είναι μια μεγάλη ομάδα, μπορεί να αντιδράσει. Όλοι θεωρούσαν ότι η σειρά θα ήταν εύκολη. Η εικόνα της Μπαρτσελόνα είχε δείξει ότι θα ήταν καλύτερη. Έχει αλλάξει η ψυχολογία. Έχουμε το πρόβλημα με τον Γκιστ. Θα βάλει αύριο το πρωί ένταση και θα αποφασιστεί από το ιατρικό επιτελείο. Θα κάνει ότι μπορεί για να είναι κοντά μας. Θα είναι μεγάλο πρόβλημα στην τακτική μας αν δεν παίξει. Είχε μεγάλη δραστηριότητα. Βοήθησε πολύ στο αμυντικό κομμάτι, να ξεκλειδώσουν πράγματα. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Και στις δύο ομάδες υπάρχει μία κόπωση. Είδαμε τα αποτελέσματα και της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Δεν ήταν τυχαίο αυτό. Φτάνουμε τα 62 παιχνίδια αισίως την Τρίτη».

Για την διαχείριση του 1-1:
«Το ζήσαμε και με τη Ρεάλ και σε άλλα ματς, εδώ μέσα. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα της Ευρώπης που να μαζεύει 20.000 κόσμο. Μας είχε παρασύρει ο κόσμος και γι’ αυτό πήρα τάιμ άουτ στο ένα λεπτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ότι μαθαίνει κανείς το κάνει σε πρώτη φάση 5 λεπτά, 8 λεπτά, μετά 10 λεπτά. Βλέπουμε, αυτή τη στιγμή βλέπουμε σαν να έχουμε μπροστά μας ένα δεκάλεπτο, μετά το δεύτερο, μετά το τρίτο, μετά το τέταρτο. Δεν έχουν εμπειρία τα παιδιά. Το πληρώνουμε αυτό… Κάνουμε λάθη μυαλού, αλλά σου βγαίνει πρώτα η συνήθεια. Θεωρώ ότι θα είμαστε βελτιωμένοι την Τρίτη».

Για τις νέες εκπλήξεις στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού:
«Δεν είναι προσωπική μάχη των προπονητών. Μότο μας είναι η ομάδα. Οι παίκτες παίζουν, αυτοί προσπαθούν. Όσο για τον Τζέιμς, έχει κάποιες αμυντικές δυνατότητες που δύσκολα τις βρίσκεις σε όλη την Ευρώπη. Ήταν σημαντική η σειρά για να δημιουργήσουμε κάποιες εκπλήξεις. Τώρα πια δεν υπάρχει έκπληξη. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε 7-8 παίκτες υγιείς. Γιατί οι τραυματισμοί μας έχουν στοιχίσει πολύ. Όπως και στην αρχή το TOP-16. Τα παιδιά πιστεύω θα είναι έτοιμοι. Πάντως, θεωρώ ότι θα υπάρχει κούραση. Να διαχειριστούμε πιο έξυπνα αυτούς για να είναι έτοιμοι στο δ’ δεκάλεπτο και να μας βοηθήσουν.

Για την ήττα της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα:
Η Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια ήταν μία ταχύτητα πίσω στο δεκάλεπτο. Ουσιαστικά πήγε η Μπαρτσελόνα πιο χαλαρά. Είναι λίγο πίσω, μέχρι να έρθει η αποκατάσταση. Όταν έρχεται το παιχνίδι της Ευρωλίγκας, πάντα είναι έτοιμοι. Και το ψυχολογικό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα τους. Είναι η εποχή που τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα στο φάιναλ φορ. Αυτός είναι ο πρωταρχικός τους στόχος και γι’ αυτό δουλεύουν».

Πηγή: Sport-fm.gr